Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakultete – naujos magistrantūros studijų programos

Šiemet Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakultete (HMF) vyks priėmimas į dvi naujas magistrantūros studijų programas.
Klaipėdos universitetas
Klaipėdos universitetas / KU nuotr.

Baltų ir germanų kultūros paveldo vizualizacija – HMF naujos baltų ir germanų kultūros paveldo vizualizacijos magistro studijų programos tikslas yra parengti aukštos kvalifikacijos kultūros paveldo vizualizacijos specialistus, gebančius vertinti materialųjį ir nematerialųjį kultūros paveldą kaip regiono tapatybės skiriamąjį bruožą globaliniame pasaulio kontekste, bendraujant ir bendradarbiaujant su šalies bei užsienio mokslininkais. Baigusiesiems šios programos studijas suteikiama paveldosaugos magistro kvalifikacija.

Anot Filosofijos ir kultūrologijos katedros vedėjos prof. dr. Dalios Marijos Stančienės, naujos studijų programos magistrai galės dirbti Kultūros paveldo apsaugos departamento padaliniuose, savivaldybių paminklotvarkos poskyriuose, paminklų restauravimo įmonėse (ekspertais, meno istorikais, vadybininkais), Turizmo departamento padaliniuose, turizmo firmose (konsultantais, turizmo strategais, ekskursijų vadovais, gidais), Lietuvos kultūros ministerijos padaliniuose: muziejuose, bibliotekose, archyvuose, nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, taip pat žiniasklaidoje, mokslo institucijose, tyrinėjančiose kultūros paveldą.

Anglų ir kita užsienio (vokiečių k. / prancūzų k. / rusų k.) kalba ir verslo komunikacija. Šios studijų programos tikslas yra parengti tarpdisciplininį išsilavinimą turinčius specialistus – lingvistus, kurie gebės suprasti, analizuoti ir spręsti uždavinius, susijusius su verslo kalbos vartojimu, šiuolaikinio tarptautinio verslo kūrimu, valdymu ir plėtra, ir kurie įvaldys verslo diskursą anglų ir vokiečių (arba prancūzų, arba rusų) kalbomis, dalykinę terminologiją, vertimą bei verslo komunikaciją.

Ši programa ypatinga tuo, kad sujungia humanitarinių (lingvistikos) ir socialinių (verslo komunikacija) mokslų studijas. Įgiję lingvistikos magistrantūros kvalifikacinį laipsnį, studentai galės dirbti nacionalinėse, ES ar tarptautinėse organizacijose tarptautinio verslo srityse, savivaldybių, apskričių ministerijų tarptautinių ryšių skyriuose, ekonominėse tarnybose, verslo konsultacines paslaugas teikiančiose bendrovėse. Studijų programos absolventai bus paklausūs tiek stambiojo ūkio sektoriuje (Klaipėdos uosto, prekybos, statybos, transporto ir kt. įmonėse), tiek ir švietimo, mokslo, kultūros, žiniasklaidos ir kitose srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius