-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos vaikų vasaros poilsiui skirta daugiau lėšų

Klaipėdos miesto savivaldybė vaikų vasaros poilsiui šiemet skiria 120 tūkst. eurų. Pretenduoti į numatytą pinigų sumą gaunant dalinį finansavimą galės tiek juridiniai asmenys, laisvieji mokytojai, tiek biudžetinis įstaigos, kurie planuoja organizuoti vaikų vasaros poilsį.
Stovyklos „Tapk žvaigžde“ paveikslų parodos atidarymas
Stovykla (asociatyvinė nuotr.) / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Suprasdama vaikų vasaros poilsio svarbą, Savivaldybė kasmet didina finansavimą stovyklų organizatoriams. Šiemet skiriama 20 tūkstančių eurų daugiau nei pernai. Tikimės, kad už skirtas lėšas vaikai turės galimybę vasarą užsiimti įdomia ir turininga veikla, o stovyklų organizatorių prašome ypatingo dėmesio ne tik ugdymo turiniui, bet ir saugumo priemonėms, reikalingoms užkirsti kelią COVID-19 plitimui”, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak mero, taip pat svarbu – kokybiško vasaros poilsio užtikrinimas nepasiturinčių šeimų vaikams. Paprastai kasmet dalis paslaugų tiekėjų, gaudami Savivaldybės finansavimą, vasaros poilsį organizuoja nemokamai, taip sudarydami galimybes vaikams pasinaudoti paslauga nepriklausomai nuo šeimos finansinės situacijos. Tikimasi, kad besikreipiantieji dėl finansavimo šiais metais, taip pat bus numatę nemokamas veiklas. Vertinant paraiškas, tai bus vienas iš daugiau balų padėsiančių surinkti kriterijų.

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba šiandien, gegužės 28 d. posėdyje, patvirtino projektų atranką ir finansavimo skyrimą reglamentuojančius tvarkos aprašus. Juose –nustatyta aiški ir skaidri vaikų vasaros poilsio programų vertinimo ekspertų atrankos tvarka, detaliau nustatytos programų vertinimo procedūros, aiškūs reikalavimai programoms ir teikėjams, apibrėžtos vieningos programų finansavimo ir atsiskaitymo už gautas ir panaudotas lėšas nuostatos.

Programų atranka bus vykdoma konkurso būdu, finansavimas skiriamas už vasaros poilsio organizavimą Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklose ar ikimokyklinio ugdymo įstaigose besimokantiems priešmokyklinio ugdymo ir 1–12 klasių mokiniams.

Planuojama, kad kvietimai teikti paraiškas bus skelbiami birželio pradžioje, o veiklos, kurioms bus paskirtas dalinis savivaldybės finansavimas, galės startuoti liepos mėnesį. Šiemet dėl pandemijos savivaldybės finansuojamo vaikų vasaros poilsio startas numatomas kiek vėliau nei įprasta. Paprastai pirmosios stovyklos startuodavo apie birželio vidurį, mokyklose pasibaigus ugdymo procesui.

Programos gali būti vykdomos specialiai vaikų vasaros poilsiui pritaikytose stovyklose, bendrojo ugdymo mokyklose, neformaliojo vaikų švietimo, kitose įstaigose ir institucijose, kurių patalpos ir aplinka pritaikyta tokiai veiklai.

Taip pat svarbu, kad į Savivaldybės finansavimą pretenduojančių vaikų vasaros poilsio organizatorių nuostatuose, įstatuose ar individualios veiklos pažymose būtų įteisinta vaikų ir jaunimo švietimo, ugdymo, užimtumo arba stovyklų organizavimo veikla, jie būtų registruoti Švietimo ir mokslo institucijų registre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius