-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos valdžia siekia į uostamiestį pritraukti užsienio universitetus

Klaipėdos valdžia pradėjo derybas su Jungtinės Karalystės universitetais: tikimasi mieste įsteigti fakultetą, kuris ruoštų uostui ir logistikai aktualių sričių specialistus.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

„Tikimės per liepą ir dalį rugpjūčio susitikti jei ne su visais, tai bent su tikrai nemaža dalimi tų, kurie planuotų dirbti Klaipėdoje. Aišku, pirmiausia pristatytume pačią idėją – Klaipėdoje įsteigti dar vieną ar visiškai atskirą fakultetą, ar bendrą su kuria nors auštąja mokykla. Pristatytume infrastruktūrą, kurioje matytume tokio universiteto atėjimą bei veiklą ateityje ir miesto potencialą bei regiono poreikį“, – BNS antradienį sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Jo teigimu, derybose su universitetais dalyvaus ir pramonininkų atstovai bei Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje dirbančių bendrovių atstovai, padėsiantys nuspręsti, kokių sričių specialistai būtų paklausiausi.

V.Grubliausko teigimu, optimistiškiausiu variantu nauja aukštoji mokykla Klaipėdoje duris atverti galėtų jau kitų metų rudenį.

„Ko mes pageidautume iš ateinančios institucijos, tai mokslinių tyrimų, konkrečiose srityse, susijusiose su uostu, jo infrastruktūra, logistika. Tad uosto tematika galėtų būti viena iš dominuojančių, bet tikrai ne vienintelė“, – teigė uostamiesčio meras.

Jis nemano, kad šie planai turėtų kelti pavojų Klaipėdoje dabar veikiančioms aukštosioms mokykloms – būtų ieškoma naujų aktualių studijų programų, nedubliuojant jų su jau esančiomis.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, Klaipėdoje šiuo metu veikia 7 aukštosios mokyklos: du universitetai, iš kurių vienas valstybinis bei 5 kolegijos, iš kurių valstybinių – dvi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius