Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos valgyklos patiekalai supykdė tėvus

„Tiek kalba apie sveiką mitybą, apie sveikatą tausojantį vaikų maitinimą, o realiai mokyklų valgyklose ir toliau mokiniams kišamas šlamštas. Įdomu, kas suderino tokį valgiaraštį?“ – išvydę, ką „Versmės“ progimnazijos valgykloje šią savaitę valgė jų atžalos, piktinosi kai kurie tėvai.
Lentvario vaikų darželyje „Šilas“ kontrolieriai tikrino maitinimo kokybę
Asociatyvi nuotrauka: pietūs mokykloje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tėvų atsiųstose nuotraukose matyti, kad vaikams iš karštų patiekalų, be sriubos, buvo siūlomos pieniškos dešrelės su makaronais ir bulvių plokštainis.

„Vakarų ekspreso“ nuotr./Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos valgyklos patiekalai supykdė tėvus
„Vakarų ekspreso“ nuotr./Klaipėdos „Versmės“ progimnazijos valgyklos patiekalai supykdė tėvus

„Pagal naujausias rekomendacijas bulvių patiekalai vaikams gali būti patiekiami tik kartą per 3 savaites, ne dažniau ir pieniškos dešrelės. O makaronai – nebent išskirtiniu atveju. O mes matome, kad visus šiuos ne itin sveikus patiekalus vaikams siūlo tą pačią dieną ir nėra jokių alternatyvų“, – pyko nuotrauką į „Vakarų ekspreso“ redakciją atsiuntusi mama.

Pasak jos, mokyklos tėvų grupėje tėvai piktinosi ne tik dėl patiekalų, bet ir dėl jų kainų. Esą kur tai matyta, kad dešrelės su makaronais mokyklos valgykloje kainuotų 1,50 Eur, o bulvių plokštainis – 1,60 Eur.

„Kai praėjusiais metais buvo kiti tiekėjai, kainos buvo visai kitokios. Tuomet ir vanduo vaikams buvo duodamas nemokamai, o dabar ir už jį reikia mokėti 10 centų“, – piktinosi tėvai.

„Versmės“ progimnazijos direktorė Gražina Pocienė ramino, kad kasdien vaikai tikrai nebus taip maitinami.

Tiesiog šį rugsėjį kilo problemų, mat nepavyko laiku surengti viešųjų pirkimų. Tad pirmas dvi savaites progimnazijos valgykla iš viso nedirbo, buvo tiekiamas tik sausas davinys tiems moksleiviams, kuriems priklauso nemokamas maitinimas.

„Dabar tik antroji diena, kai pradėjo dirbti valgykla. Dar nėra viskas iki galo sustyguota, trūksta ir virėjų. Prašėme tėvelių kantrybės. Po kurio laiko tikrai viskas stos į savo vėžes ir valgiaraštis bus įvairesnis. Man patinka, kad dabar salotos yra patiekiamos ant savitarnos stalo ir mokiniai gali patys pasirinkti, kokias daržoves labiau mėgsta. Tiems, kurie klausia, kodėl vanduo kainuoja, galiu pasakyti tik tiek, kad į ąsočius su vandeniu dabar pripjausto daug citrinų, o jos juk kainuoja“, – pasakojo direktorė.

„Vakarų eksprese“ jau rašėme, kad šiemet dėl mokyklų valgyklų problemų kilo ne vienoje švietimo įstaigoje. Prasidėjus mokslo metams kone 6-iose uostamiesčio mokyklose valgyklos neveikė, nes tebevyko procedūros su viešąjį konkursą laimėjusia įstaiga „Maisto slėnis“.

Tuomet „Versmės“ progimnazijos direktorė G.Pocienė patikino, kad konkursą laimėjusi įstaiga niekuo dėta, tiesiog mokykloms nėra lengva pačioms organizuoti viešuosius pirkimus, todėl ir susidarė tokia situacija.

„Kad būtų lengviau, susijungėme kelios mokyklos ir viską darėme bendromis jėgomis. Norėjome kaip geriau, bet išėjo kaip visada“, – sakė G.Pocienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius