Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl Lietuvos abiturientai studijoms renkasi Kauną?

Šio pavasario pradžioje atlikta apklausa atskleidė svarbiausias priežastis, kodėl Lietuvos miestų ir miestelių moksleiviai nori studijuoti Kaune. Tarp populiariausių tokio sprendimo motyvų – Kauno patrauklumas, nebrangus pragyvenimas ir galimybės surasti gerą darbą.
Kaunas
Kaunas / A.Aleksandravičiaus nuotr.

„Patinka Kaunas kaip miestas“ – tokį atsakymą dažniausiai rinkosi moksleiviai, paprašyti įvardinti, kodėl jie norėtų studijuoti Kaune. Šį atsakymą pasirinko 54 proc. respondentų. Antra pagal populiarumą priežastis – pigesnis pragyvenimas nei Vilniuje (42 proc.).

Tarp kitų moksleivių įvardintų priežasčių galima rasti didelį Kaune gyvenančio jaunimo skaičių (30 proc.), didelę galimybę rasti gerą darbą (25 proc.) ar platų jaunimui skirtų pramogų pasirinkimą (23 proc.). Įdomu tai, kad apklausoje dalyvavę vaikinai dažniau akcentavo geras karjeros galimybes, o merginos – pigesnį pragyvenimą.

„Tuo, kad Kaunas yra puikus miestas studijuoti ir kurti savo ateitį, įsitikina tūkstančiai kasmet į mūsų miestą atvykstančių Lietuvos ir užsienio abiturientų. Kaunas per kelis pastaruosius metus stipriai pasikeitė. Smagu, kad kitų Lietuvos miestų ir miestelių žmonės pastebi ir įvertina šiuos pokyčius“, – teigė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausoje dalyvavo 515 respondentų, kurių amžius siekė nuo 16 iki 18 metų. Kauno savivaldybės ir įstaigos „Kaunas IN“ užsakymu atlikta apklausa buvo vykdoma šių metų pavasario pradžioje.

Geriau pažinti Kauną padeda ir šiuolaikiški projektai. Vienas iš jų – Kauno savivaldybės bei „Kaunas IN“ kovo mėnesio viduryje pradėtas, analogų neturintis projektas „Kaunastic VR“, kurio metu specialiai įrengtas vilkikas iki gegužės vidurio aplankys 35 Lietuvos miestų ir miestelių mokyklas. Turo metu moksleiviai, naudodami virtualios realybės įrenginius, turi galimybę aplankyti įdomiausias Kauno vietas.

Daugiau informacijos galima rasti www.kaunasticvr.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius