Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

KONKURSAS. Andrius: vietos lagamine padės sutaupyti orų prognozė

Publikuojame paskutinio konkurso dalyvio Andriaus patarimus keliautojams.
Kelionė
Kelionė / Skaitytojo Andriaus nuotr.

„Kadangi šiuo metu yra ypač populiarūs pigūs skrydžiai, mano patarimai bus pritaikyti būtent šiam kelionės būdui. Kaip žinoma pigūs skrydžiai riboja rankinio bagažo dydį, todėl atsirenkant būtiniausius daiktus kelionei reikia du kartus pagalvoti, ar tikrai verta pasiimti dvi poras kelnių.

Jei skrisite 1-2 dienų kelionei į neregėtą šalį siūlau atsižvelgti į:

Orų prognozę artimiausiai savaitei – tai sutaupys laiko ir vietos rankiniame bagaže, nes atsirinksite būtiniausius drabužius.

Žemėlapis – norint negaišti brangaus laiko išlipus iš lėktuvo siūlau įsigyti žemėlapį, o dar geresnis variantas yra išmanusis telefonas su GPS funkcija.

Fotoaparatas – jeigu nežadate vėliau rėminti nuotraukų ant sienos A4 formatu, turėtų pakakti ir telefono su 5Mpx raiška (turėtų tikti tas pats išmanusis telefonas).

Nešiojamasis kompiuteris – ar tikrai jis jums reikalingas? Jei taip, pagalvokite, ar ilgai jį naudosite neprijungta prie elektros šaltinio, jei ne – bateriją galima atjungti ir palikti namie (pasiimti tik pakrovėją) atminkit kartais baterija gali sverti apie 1kg!

Pasidomėkite kainomis šalyje į kurią ketinate skristi – ar tikrai verta pasiimti sunkų megztinį, jeigu jį galėsite nusipirkti nuskridus ten už tą pačią kainą ar net pigiau?

Transportas – daugelyje šalių taksi yra vienas brangiausių transportų. Siūlau peržiūrėti alternatyvas (vietinis transportas, dviračių nuoma, traukinys), nes kartais nukeliauti iš taško A į tašką B traukinių
kainuos 3 kartus pigiau, nei tai siūlo taksi vairuotojas.

Nakvynė – suprantama, kad nakvynė viešbutyje yra tikra prabanga, tačiau ar tikrai norite išleisti didesnę dalį savo biudžeto vienai nakvynei? Siūlau išbandyti portalą http://www.couchsurfing.org. Puslapis skirtas keliaujantiems žmonėms, kurie mieliau renkasi vietinio gyventojo pastogę vietoj viešbučio apartamentų. Susikontaktuojate su tos šalies gyventoju ir sutariate visus niuansus, taip galima  sutaupyti nemažą pinigų sumą, o kartais net gauti nemokamą pastogę.

Konkurso sąlygas rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius