Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontaktinį ugdymą atnaujinusios mokyklos eksperimentas kol kas pasiteisino: po savaitės – nei vieno teigiamo COVID-19 testo

Pirmadienį Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje startavo eksperimentas – į klases „gyvoms“ pamokoms sugrįžo didžioji dalis pradinukų. Praėjus pirmajai savaitei Mokyklos tėvų tarybos pirmininkas Arūnas Penkaitis feisbuke pasidalino gera žinia – nuo COVID-19 pratestavus pradinukus ir jų mokytojus – visi sveiki. Anot A.Penkaičio, nuo pirmadienio į klases sugrįš dar 42 pradinukai, nuotoliniu būdu liks mokytis tik viena klasė.
Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje
Mokslo metų pradžios šventė Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak A.Penkaičio, praėjusį savaitgalį, prieš prasidedant kontaktiniam ugdymui progimnazijoje, dėl koronaviruso testavosi 626 šeimų ūkiai (daugiau kaip 2000 žmonių). Sulaukę neigiamų atsakymų vaikai nuo pirmadienio sugrįžo į mokyklą.

Po savaitės vėl atlikus testus sulaukta gerų rezultatų – nė vieno teigiamo COVID-19 testo.

„Pratestavus visus mokytojus ir vaikus mokykloje po savaitės mokymosi jie VISI sveiki! Mes kartu tai padarėme! Virusas neišplito!

Gavome papildomus tėvų prašymus, kad sugrįžti nori dar dvi klasės bei vaikai į jau mokykloje besimokančias klases. Taigi pirmadienį prisijungs dar 42 pradinukai! Iš 34 klasių tik 1 mokysis nuotoliniu būdu“, – feisbuke penktadienio vakarą rašė A.Penkaitis.

„Mes – mokyklos administracija ir tėvai – pasidalinsime gerąja praktika su visais visais visais, kurie norės saugiai sugrįžti į saugų kontaktinį ugdymą. Nežinau, kokia geresnė žinia mane galėjo pasiekti savaitės pabaigoje. Smagu – vaikai vėl bus mokykloje!“ – džiaugėsi A.Penkaitis.

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazija – pirmoji mokykla šalyje, kurioje grąžintas kontaktinis ugdymas.

Jeigu bandomasis projektas pasiteisins, jis galėtų būti taikomas ir kitose mokyklose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius