-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktorija Rasickaitė: „KTU bendrabučiuose atnaujinimo darbai vyksta nuolat“

Nuolat renovuojami kambariai, montuojama nauja santechnika, įrengtos modernios poilsio zonos su kepsninėmis, nemokamas bevielis internetas ir vieta miesto centre už prieinamą kainą – visą tai studentai gali rasti apsigyvenę KTU bendrabučiuose.
Viktorija Rasickaitė
Viktorija Rasickaitė / KTU nuotr.

Kauno technologijos universitetas (KTU), turintis 12 bendrabučių, ir toliau vykdo užsibrėžtą tikslą gerinti studentų gyvenimo, o tuo pačiu ir mokymosi, sąlygas. KTU Bendrabučių grupės vadovė Viktorija Rasickaitė pasakoja, kad Universitetas į bendrabučius investuoja ne tik vasarą, laukdamas studentų, tačiau atnaujinimo darbus vykdo ištisus metus.

– Ką galėtumėte papasakoti studentui apie KTU bendrabučius, kuris neseniai atvyko gyventi bei mokytis į Kauną ir ieško kur apsistoti?

– Mūsų Universitetas turi 12 bendrabučių, kurie yra įsikūrę netoli KTU Studentų miestelio. Šiuose bendrabučiuose gyvena beveik 3000 studentų, kur jie gali apsistoti vienviečiuose, dviviečiuose ir triviečiuose kambariuose. Visuose bendrabučiuose taikomas fiksuotas mėnesinis mokestis: renovuotuose kambariuose vienos vietos kaina siekia 250 - 400 Lt. mėnesiui (apytiksliai 72 – 115 Eur.), o nerenovuotuose – 160 -190 Lt. mėnesiui (apytiksliai 46 – 55 Eur.).

KTU nuotr./KTU bendrabutis
KTU nuotr./KTU bendrabutis

Birželio mėnesį pradėjo veikti elektroninė bendrabučių rezervavimo sistema, leidžianti studentams norimą vietą rezervuoti ar pasikeisti neišėjus iš namų. Studentai rezervacijos sistemoje gali pasirinkti pageidaujamą bendrabutį, kambario tipą, o taip pat yra sudaroma galimybė rezervuoti vietą su draugu. 

Mūsų Universiteto bendrabučiuose atnaujinimo darbai vyksta nuolat – nesiruošiame apsiriboti kosmetiniais remontais vasarą. Pavyzdžiui, šiuo metu 13-ame bendrabutyje buvo pakeistos visos dujinės viryklės, 16-ame bendrabutyje atliktas vandentiekio vamzdyno remontas, 5-ame bendrabutyje pradėjo veikti bevielis internetas ir pakeista apšvietimo sistema kambariuose. Prieš savaitę pradėtas kapitalinis 10-ojo bendrabučio dušų remontas.

Dar šiais metais 11-ame bendrabutyje bus pakeistos lovos, o 14-ame bendrabutyje bus keičiami stalai. Jau kitais metais bendrabučiuose planuojama atnaujinti nusidėvėjusią skalbimo ir džiovinimo įrangą.

Šiais metais daugelyje  bendrabučių renovuotas bendrųjų patalpų apšvietimas, pagerinta dviračių infrastruktūra – įrengti jų stovai prie bendrabučių ir saugojimo patalpose. Be abejo, plačiai nuskambėjo ir prie 2 ir 3 KTU bendrabučių atidarytos naujos rekreacinės zonos studentams su kepsninėmis, suoliukais ir hamakais. 

Rugsėjo mėnesį duris atvėrė 160 vietų naujas bendrabutis, kuriame vietos pasiūlytos tiek užsienio, tiek Lietuvos studentams.

– Kodėl studentas turėtų rinktis KTU bendrabučio kambarį, o ne nuomotis butą su grupės draugais?

Vienas didžiausių mūsų pranašumų prieš nuomojamus butus – KTU bendrabučiuose studentams už sąlyginai nedidelį fiksuotą mėnesio mokestį sudaroma galimybė gauti būstą Kauno miesto centre ir visai šalia Universiteto. 

Rugsėjo mėnesį duris atvėrė 160 vietų naujas bendrabutis, kuriame vietos pasiūlytos tiek užsienio, tiek Lietuvos studentams.

Taip studentas taupo ne tik savo pinigus, tačiau ir laiką, kurį sugaištų važinėdamas į paskaitas iš kito miesto galo. Nuolat pro KTU Studentų miestelį važinėjantis viešasis transportas leidžia patogiai susiekti ir su pramogų zonomis, esančiomis miesto centre ar senamiestyje.

Be to, už tą patį bendrabučio mokestį sudaroma galimybė nemokamai naudotis internetu, savitarnos skalbyklos paslaugomis, dviračių saugojimu, laisvalaikio, sporto, mokymosi kambariais, rekreacinėmis zonomis su kepsninėmis, automobilių aikštelėmis. Šios išlaidos nuomojantis būstą neabejotinai patuština studentų kišenę. 

Taip pat kiekvienas aktyvus bendrabučio studentas gali dalyvauti bendrabučio savivaldoje ir atstovauti bendrabučių interesus – siūlyti, ką būtų galima pagerinti, išsakyti savo mintis kitais svarbiais klausimais.

– Praėjusiais metais KTU šventiniu laikotarpiu buvo organizuojama akcija „Išgelbėk Kalėdas bendrabutyje“. Ar studentų laukia kažkas panašaus?

– Taip, praėjusiais metais studentams tokia akcija labai patiko. Šios KTU bendrabučių akcijos metu iš paskirto prizinio fondo kiekvienam bendrabučiui, pagal jo studentų balsavimą, buvo nupirkta jų pačių pageidautų buities ir laisvalaikio prekių. 

Šią akciją organizuojame ir šiemet, mat ji skatina viso bendrabučio gyventojus susiburti bendram tikslui, bendrauti, susidraugauti, skatina diskutuoti, išsakyti poreikius ir priimti bendrus sprendimus – taip stiprinama ne tik bendrabučių savivalda, bet ir ugdomas pilietiškumas.

Praėjusiais metais skirtą prizinį fondą studentai panaudojo tikslingai. Jų įsigytas inventorius pagerino ne tik esamų bendrabučio gyventojų kasdienybę, bet ir turėjo išliekamąją vertę – jis naudingas ir būsimiems bendrabučio gyventojams.

Kviečiu visus studentus iki gruodžio 1 dienos teikti savo idėjas būsimai akcijai! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius