Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KTU jau ieško, kuo pakeisti gimnaziją palikusį direktorių Bronislovą Burgį

Iš pareigų traukiantis Bronislovui Burgiui, paskelbtas konkursas į KTU gimnazijos vadovo vietą. Savo nuomonę dėl kandidatų galės pareikšti ir gimnazijos bendruomenė, pranešė vienas gimnazijos steigėjų Kauno technologijos universitetas (KTU).
KTU gimnazijos abiturientai beveik kasmet pirmauja tarp geriausiai mieste egzaminus išlaikančių moksleivių.
KTU gimnazijos abiturientai beveik kasmet pirmauja tarp geriausiai mieste egzaminus išlaikančių moksleivių. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Informacija paskelbta KTU rektoriaus Petro Baršausko susitikime su gimnazistų tėvais, mokytojais, valdybos ir tarybos nariais, alumnais aptarė gimnazijos ateitį ir perspektyvas, pasitraukus ilgamečiam mokyklos direktoriui Bronislovui Burgiui, kuris savo pareigas nustos eiti gruodžio 5 dieną.

„Jau yra paskelbtas konkursas naujo direktoriaus ar direktorės pareigoms eiti. Nors sprendimą dėl vadovo priima rektorius, tikrai tarsimės su gimnazistų tėvais, mokytojais, universiteto atstovais“, – sakė P.Baršauskas. Susirinkusiųjų prašymu, gimnazistams taip pat bus sudaryta galimybė pareikšti nuomonę dėl būsimo direktoriaus.

KTU rektorius įvardino, kad jau svarstomas keleto kandidatų tinkamumas. Rektorius pažadėjo, kad ir toliau, ugdant gabiausius ir talentingiausius Lietuvos vaikus, bus tęsiamos gilios ir gražios gimnazijos tradicijos, o moraliniai principai, mokiniams suteikiamos laisvės, kūrybiškumo, savarankiško mąstymo ugdymas, atsakomybės už savo veiksmus reikalavimas išliks pamatinėmis gimnazijos vertybėmis. Vienas iš svarbių naujo vadovo laukiančių darbų – gimnazijos teisinės bazės sutvarkymas, aiškiai reglamentuojant, kada ir kaip vidaus taisykles pažeidęs gimnazistas turi atsakyti už savo veiksmus.

Naujas konkursas paskelbtas po to, kai nuo gimnazijos įkūrimo jai vadovavęs B.Burgis pranešė apie atsistatydinimą. Ilgametis direktorius B.Burgis apie pasitraukimą pranešė po kilusio konflikto su vidaus taisykles pažeidusios gimnazistės tėvais. Prokuratūra netrukus pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius