Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KU MF Dailės katedros ir VDA Klaipėdos vizualiojo dizaino katedros studentų darbų paroda „JUNGTIS“ ugdys brandžius ir savarankiškus dailininkus

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Aukštoji g.1/ Didžioji Vandens g.2, Klaipėda) kovo 25 d. (penktadienį) 17 val. bus pristatoma KU MF Dailės katedros ir VDA Klaipėdos vizualiojo dizaino katedros studentų darbų paroda „JUNGTIS“.
KU MF studentai
KU MF studentai / KU MF nuotr.
Temos: 2 Paroda Studentai

Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Dailės katedros ir VDA Klaipėdos vizualiojo dizaino katedrų bendradarbiavimas padeda kelti bendrąjį meninį, kūrybinį katedrų lygį ir pagyvina miesto kultūrinį gyvenimą. Dviejų aukštųjų mokyklų meno krypties profilio studijų programų uždavinys – ugdyti brandžius ir savarankiškus dailininkus, gebančius adekvačiai vertinti šiandienos pasaulyje vykstančius meno procesus ir visavertiškai juose dalyvauti kaip menininkams, pasiruošusiems profesionaliai ugdyti jaunuomenę ir visuomenę. Todėl vykdant studijų programą siekiama ne tik suteikti reikiamas žinias ir gebėjimus, bet ir plėsti besimokančiųjų kultūrinį ir intelektualinį akiratį ir ugdyti juos kaip brandžias asmenybes.

KU MF Dailės katedros įsteigimas 2004 m. buvo svarbus žingsnis formuojant regiono universitetinio meninio lavinimo tradiciją ir didinant jo potencialą. Pastangos Menų fakultete vykdyti aukšto lygio meno studijas neabejotinai yra viena iš perspektyviausių Klaipėdos universiteto veiklos sričių ir ilgalaikės jo plėtros strategijos krypčių, galinčių išryškinti ir stiprinti universiteto savarankiškumą ir savitumą. Studijų programos tikslas – ruošti universitetinį išsilavinimą turinčius dailininkus-tapytojus, kuriems baigus studijas suteikiamas Dailės bakalauro kvalifikacinis laipsnis. Studijų metu įgyjamas universitetinio lygio bendrasis humanitarinis ir meninis išsilavinimas bei įvairūs meninės kūrybos ir praktinės veiklos įgūdžiai atveria daug galimybių absolventams laisvai pasirinkti pageidaujamą profesinės veiklos profilį. Dailės krypties studijų programos įgytos žinios ir gebėjimai leidžia sėkmingai dirbti įvairiose dailės ir su ja susijusiose srityse, visavertiškai konkuruoti profesinėje darbo rinkoje.

VDA Klaipėdos vizualiojo dizaino katedra, kurios istorija siekia 1974 metus, nuolat tobulino ir keitė savo turinį bei įvaizdį, koregavo studijų planus, kol susiformavo savita ir vienintelė mūsų šalyje vizualiojo dizaino mokykla, pradėjusi rengti plataus profilio dailininkus dizainerius, galinčius profesionaliai kurti ne tik taikomosios grafikos spaudinius, reklamos objektus, parodų ekspozicijas,
bet taip pat vizualių komunikacijų priemones, įrangos elementus ir apskritai žmogaus daiktinės aplinkos humanizavimo projektus. Joje vykdomos studijų programos tikslas – parengti universitetinio išsilavinimo vizualių komunikacijų dizaino specialistą, gebantį programuoti savo veiklą, kurti, organizuoti ir steigti savo firmas, atliekančias spaudinių maketavimo, leidybos, reklamos, informacijos, ekspozicijų ir kt. dizaino darbus.

Parodos „JUNGTIS“ ekspozicijoje pateikiami VDA Klaipėdos vizualiojo dizaino katedros studentų, absolventų darbai ir KU MF Dailės katedros studentų sukurti meniniai projektai su Vokietijos, Austrijos, Prancūzijos, Brazilijos menininkais rezidentais, atvykusiais kurti į KKKC kūrybines dirbtuves. Parodoje bus eksponuojami tapybos ir piešimo darbai. Taip pat bus pristatomas meninis projektas „Dimensija 08“, vykęs 2008 m. Klaipėdoje–Visbyje (Švedija). Tai buvo performanso raišką praturtinantis, daugelio meninės kūrybos būdų ir priemonių, jų derinių, įvairių technologijų (fotografija, tapyba), skirtingų mediumų (vizualinės, žodinės), multimedijos (garsas, vaizdas, judesys) koncepcijas bei realizavimo formas sintetinantis ir susiejantis į bendrą visumą projektas. Jame atsiskleidžia skirtingų meninių disciplinų kūrėjai: pasaulinio garso džiazo atlikėjas Vladimiras Tarasovas burlaivyje „Brabander“ panaudodamas variklių garsus sukūrė džiazo kompoziciją. Grojo Strimaičių duetas (smuikas, fortepijonas), dalyvavo Vilniaus ir Kauno skirtingų meninių disciplinų menininkai, MF šiuolaikinių šokių grupė „Aura“ (šokio kompozicijos), MF Džiazo katedra, MF Režisūros katedros studentai, vadovaujami Gyčio Padegimo, burlaivyje „Brabander“ pastatė spektaklį „Karalius Ūbas“.

Paroda vyks iki 2011 04 24

Taip pat kviečiame į ekskursiją po šią parodą su jos kuratore Irma Leščinskaite, kuri vyks 2011 04 05 d. 15 val. Ekskursijos metu bus plačiau pristatoma KU MF Dailės katedros bei VDA Klaipėdos vizualinio dizaino katedros veikla, plačiau supažindinama su parodoje eksponuojamais kūriniais. Būtina registracija el.p. ruta@kulturpolis.lt arba tel. 46 410054.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius