Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LCC tarptautinis universitetas laužo stereotipus apie brangų mokslą privačiuose universitetuose

LCC tarptautinis universitetas neigia mitą apie ženkliai brangesnį mokslą privačiuose universitetuose. Suteikiamos stipendijos ir finansinės paramos kuria galimybes čia mokytis ir finansiškai jautrių šeimų vaikams.
LCC tarptautinis universitetas
LCC tarptautinis universitetas / LCC tarptautinio universiteto nuotr.

Klaipėdoje įsikūrusiame privačiame Šiaurės Amerikos akademiniu modeliu paremtame LCC tarptautiniame universitete kasmet finansinei studentų paramai skiriama apie pusę milijono eurų. Užtikrinti, kad finansinė padėtis niekada netaptų kliūtimi išsilavinimui, pirmakursiai ar jau kurį laiką universitete studijuojantys studentai taip pat turi galimybes gauti įvairias stipendijas, kurios skiriamos už gerus mokymosi rezultatus.

Daugiau nei dvigubai mažesnė studijų kaina už Europos vidurkį

2021 – 2022 metais universiteto bakalauro studijų programoms taikomas mokestis siekia 3240 eurų – tai yra 60 proc. mažesnis mokestis nei Europos privačių aukštųjų mokyklų taikomų kainų vidurkis. Taip pat LCC tarptautinio universiteto absolventai, siekiantys vėliau tame pačiame universitete įgauti magistro laipsnį, gali pasinaudoti taikomomis nuolaidomis.

„Mūsų universiteto idėja gana unikali, Lietuvoje ir Rytų Europoje esame vieninteliai galintys pasiūlyti tokį studijų modelį, todėl norime taikyti kiek įmanoma labiau prieinamas studijų kainas, kad suteiktume žmonėms galimybę mokytis ten, kurie jie nori ir tai, kas jiems yra įdomu“, – sako studijų finansavimo skyriaus vadove Gintarė Matulytė.

Kasmetinė finansinė parama

Iš Šiaurės Amerikos akademinio modelio LCC tarptautinis universitetas perėmė ne tik studijų organizavimo, bet ir finansinės paramos teikimo tradicijas. Jomis šiuo metu naudojasi net 62 proc. universiteto studentų. Pateikti paraišką dėl paramos galima internetu – suteikiamas studijų kainos kompensavimas gali siekti ir 90 proc.

„Finansinės paramos programos yra neatskiriama šio išskirtinio studijų modelio dalis. Būtų nesąžininga jei neturintiems tam tikrų finansinių galimybių reikėtų dėl to atsisakyti aukštos kokybės studijų. Kiekvienais metais finansiškai jautresniems studentams skiriame apie puse milijono paramos, kurios gali padėti padengti mokestį už mokslą. Įvairias kompensacijas studentai gali gauti visus ketverius studijų metus“, – sako LCC tarptautinio universiteto priėmimo skyriaus vadovė Vidmantė Tamašauskienė.

Stipendijos geriausiai besimokantiems

Geriausius mokymosi rezultatus demonstruojantys studentai taip pat gali tikėtis įvertinimo finansine išraiška. Universitete akademiškai stipriausi studentai gali pretenduoti į rektorės vardo stipendiją, taip pat dalinį mokslų finansavimą gauna ir dėstytojų nominuoti studentai. Egzistuoja ir vienkartinės, aukštosios mokyklos partnerių įsteigtos stipendijos, kurios įteikiamos geriausiai besimokantiems universiteto organizuojamų profesinių kursų dalyviams.

„Labai svarbu skatinti studentų motyvaciją, todėl turime net kelias tokių stipendijų rūšis. Rektorės vardo stipendiją mes skiriame patiems aktyviausiems ir pasižymintiems geriausiais mokslo pasiekimais – baigus pirmą kursą, 4-iems studentams skiriamas šimtaprocentinė studijų mokesčio kompensaciją likusiems 3 metams. Taip pat, gauti 50 proc. studijų įmokos finansavimą vieneriems metams gali geriausiai besimokantys kiekvienos studijų programos studentai. Per praėjusius metus pradėjome bendradarbiauti su įmonėmis, kurios remia mūsų profesinių kursų programas ir skiria vienkartines stipendijas geriausiai egzaminus išlaikiusiems dalyviams“, – sako V.Tamašauskienė.

Stipendijos galimybės gabiausiems lietuviams

Dėmesys skiriamas ir gabiausiems lietuviams – kadangi LCC tarptautinio universiteto studijų kaina didesnė nei vidutinė studijų kaina Lietuvoje, universitetas valstybinės studijų stipendijos gavėjams finansuoja studijų kainos skirtumą. Šia galimybe pasinaudoti gali geriausią stojamąjį balą turintis abiturientas, siekiantis įgyti išsilavinimą būtent socialinių mokslų kryptyje. Kandidatai paraišką gauti valstybinei studijų stipendijai turi pateikti bendrojo stojimo metu per LAMA BPO sistemą – tą daryti gali ir tie abiturientai, kurie jau įstojo į LCC tarptautinį universitetą.

„Pretenduojantys į šią stipendiją taip pat turi būti išlaikę bent tris privalomuosius valstybinius egzaminus – lietuvių kalbos, matematikos bei anglų kalbos. Taip pat reikia atitikti kitus LAMA BPO nurodytus reikalavimus. Konkursinė eilė sudaroma Švietimo Ministerijos numatoma tvarka“, – sako V.Tamašauskienė.

Dalinį studijų ir bendrabučio kainos kompensavimą gali gauti ir studentai, atitinkantys universiteto krepšinio komandos „LCC Moose“ reikalavimus. Šiems studentams gali būti finansuojama suma iki 90 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius