Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LEU diskutuos: Ar pedagogo profesija yra vyriška?

Lietuvos edukologijos universitete (LEU) organizuojama diskusija „Ar pedagogo profesija yra vyriška?“, kurioje apie pedagogiką ir mokyklą diskutuos jauni mokyklose dirbantys pedagogai vyrai. Diskusijoje tikimasi rasti atsakymus, kaip skatinti jaunuolius rinktis pedagogo kelią ir kaip pasiekti, kad mokyklose daugėtų dirbančių pedagogų vyrų.
Mokytojas
Mokytojas / „Shuterstock“ nuotr.

Vaikai auga aplinkoje, kur dauguma mokytojų yra moterys, todėl atsiranda stereotipų, kad šis darbas – nevyriškas. O kaip yra iš tiesų?

Vaikai gyvena ne tik moterų pasaulyje, jiems būtina matyti aplinkoje ir vyrų, tačiau ugdymo įstaigose pedagogų vyrų pasigendama ne tik dėl mažų atlyginimų, bet ir dėl stereotipinio visuomenės požiūrio.

Vaikų ugdymas Lietuvoje tebėra suvokiamas kaip išskirtinė moterų pareiga.

Švietimo strategijoje numatyta, kad 2017-aisiais bendrojo lavinimo mokyklose turėtų dirbti 17 proc. vyrų, 2022-aisiais – 20 proc. O kaip to pasieksime? Kokiais būdais galime skatinti jaunuolius rinktis pedagogo karjeros kelią?

Diskusijoje dalyvaus Mindaugas Nefas (Vilniaus Radvilų gimnazijos istorijos ir politologijos mokytojas, LEU IF dėstytojas), Simas Ignatavičius (Vilniaus licėjaus biologijos mokytojas), Donatas Kriukas (Meilės Lukšienės premijos pedagogams laureatas, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos technologijų mokytojas), Žilvinas Miliauskas (Vilniaus mokymo centro vyresnysis lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas).

Renginys, skirtas Tarptautinei moters dienai paminėti, kovo 5 d. 13 val. įvyks kovo 5 d. 13 val. Lietuvos edukologijos universiteto (Studentų g. 39, Vilnius) 602 aud.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius