Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ir Kinija pasirašys susitarimą dėl diplomų pripažinimo

Balandžio 27–28 d. Rygoje vyksiančiame 5-ajame Azijos ir Europos švietimo ministrų forume Lietuvos ir Kinijos švietimo ministerijos pasirašys susitarimą dėl kvalifikacijų, susijusių su aukštuoju mokslu, pripažinimo.
Studetai
Diplomas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Diplomas

Forumo metu švietimo ministrai patvirtins politines gaires glaudesniam Europos ir Azijos šalių bendradarbiavimui keturiose prioritetinėse srityse: kokybės užtikrinimas ir pripažinimas, verslo ir pramonės įtraukimas į švietimą, mobilumo subalansavimas, taip pat mokymasis visą gyvenimą, įskaitant profesinį rengimą.

Azijos ir Europos šalių forumas ASEM (Asia-Europe Meeting) – tai tarpregioninis forumas, neformaliam dialogui vienijantis 53 partnerius. Jame dalyvauja 28 Europos Sąjungos šalys, 2 kitos Europos valstybės, 21 Azijos ir Okeanijos valstybė, taip pat Europos Komisija ir Pietryčių Azijos šalių asociacijos sekretoriatas.

Forumas įsteigtas 1996 m. vykusiame Europos ir Azijos viršūnių susitikime. Šalių vadovai neformaliam dialogui susitinka kas dveji metai. Forumo partnerių iniciatyva vykdomi Europos ir Azijos bendradarbiavimo projektai politikos, ekonomikos, švietimo ir kultūros srityse. Tarp ministrų susitikimų prioritetinėmis temomis organizuojamos konferencijos, seminarai, vykdomi bendri projektai, įgyvendinamos įvairios kitos iniciatyvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius