-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos akademinei bendruomenei pristatomas į studentus orientuotų studijų modelis

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) visuomenei pristato į studentus orientuotų studijų modelį (angl. – Student centered learning) ir šio modelio įgyvendinimo metodiką. Įdiegti į studentus orientuotą studijų modelį visų 47–įų Bolonijos proceso šalių švietimo ministrai įsipareigojo pasirašydami Leuven ir Louvain–la–Neuve Komunikatą 2009 m. Akademinė bendruomenė kviečiama vertinti LSAS darbo grupės parengtą metodiką, diskutuoti ir teikti siūlymus, kaip užtikrinti efektyvų modelio įgyvendinimą Lietuvos aukštosiose mokyklose.
Studentai
Studentai / Photos.com nuotr.

„Europos šalys, įsipareigojusios įgyvendinti į studentus orientuotų studijų modelį, išreiškė kitokį požiūrį į mokymo ir mokymosi procesą. Sutarta, jog būtina kurti efektyvesnes studijų programas, paramos studentams struktūras, užtikrinti visų trijų studijų pakopų lygiavertiškumą. Modelį įgyvendinus Lietuvoje būtų keliami didesni reikalavimai studijų kokybei, skatinama plėtoti lankstesnes, individualiai pritaikomas švietimo programas ir aukštojo mokslo tarptautiškumą“, – teigia LSAS prezidentas Arūnas Mark.

Pasak LSAS prezidento darbo grupė parengė modelio įgyvendinimo metodiką vadovaudamasi Europos studentų sąjungos (ESU) patvirtintomis Europos į studentus orientuotų studijų modelio gairėmis, Lietuvos bei užsienio mokslininkų darbais, studentų bei dėstytojų apklausos rezultatais. Su į studentus orientuotų studijų modeliu galite susipažinti interneto svetainėje http://apklausos.lsas.lt/?survey=2766ae4fd0f70b9c453c0980b0c2290b. Taip pat kviečiame vertinti ir teikti pastabas parengtai metodikai iki 2011 m. vasario 1 d., į kurias bus atsižvelgiama teikiant siūlymus aukštosioms mokykloms dėl modelio įgyvendinimo.

Į studentus orientuotų studijų modelis jau yra taikomas Belgijos, D. Britanijos, Danijos, Norvegijos, Nyderlandų ir Švedijos aukštosiose mokyklose. Dalis šio modelio principų jau yra taikomi ISM Vadybos ir ekonomikos universitete ir VU Ekonomikos fakultete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius