Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sporto universitetas protestuoja prieš ŠMM planus – su LSMU nesijungs

Lietuvos sporto universitetas (LSU), anksčiau palankiai vertinęs galimybę veikti bendrame darinyje su kitais Kauno miesto universitetais, užsiminęs apie galimą jungimąsi su Lietuvos sveikatos mokslų (LSMU) ar Vytauto Didžiojo universitetu (VDU), dabar teigia siekiantis išlikti autonomiškas ir nuo jungimosi su LSMU atsižegnoja.
LSMU diplomų įteikimo iškilmės
LSMU diplomų įteikimo iškilmės / Manto Kutkaičio nuotr.

LSU siekia likti autonomišku sporto universitetu, kuriame būtų konsoliduotas visos Lietuvos sporto mokslo ir studijų potencialas.

„LSU siekia likti autonomišku sporto universitetu, kuriame būtų konsoliduotas visos Lietuvos sporto mokslo ir studijų potencialas. Šį siekį palaiko universiteto bendruomenė ir daugybė LSU socialinių partnerių“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pareiškime.

Pareiškime LSU cituoja Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) suformuotą universitetų tinklo optimizavimo planą, kuriame, anot universiteto, siūloma „reorganizuoti LSU jungimo būdu, jį prijungiant prie LSMU“, „plėtoti specializuotas menų aukštąsias mokyklas – Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, Vilniaus dailės akademiją“.

LSU dėstytojai, mokslininkai, administracijos darbuotojai teigia esantys „ypač susirūpinę ŠMM siūlymu reorganizuoti LSU jungimo būdu“, vadina tai universiteto naikinimu, „svarbios sporto mokslo plėtros“ ignoravimu, ŠMM siūlymą įvardija kaip skubotą, neskaidrų.

„LSU panaikinimas ar prijungimas prie kito „didelio“, su sporto vertybėmis nesusijusio, universiteto neabejotinai sulėtins visų sporto ir fizinio ugdymo, fizinio aktyvumo ir rekreacijos mokslo pasiekimų sklaidą Lietuvos žmonėms“, – aiškinama pranešime žiniasklaidai ir priduriama, kad įvairiuose LSMU padaliniuose gali būti išskaidytas „LSU sporto mokslo potencialas“.

ŠMM viešai apie universitetų tinklo pertvarkos planus paskutinį kartą užsiminė spalio 30-ąją. Tą dieną planą ministerija pristatė Lietuvos rektorių konferencijai. Pagal jį, visiems Kauno universitetams siūloma susijungti tarpusavyje. Dalis universitetų ŠMM planams nepritaria. Apie tai plačiau – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius