-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos sveikatos mokslų universitete – inauguracijos renginių savaitė

Pirmadienį Lietuvos sveikatos mokslų universitete prasidėjo jo naujojo vadovo inauguracijos renginių savaitė.
LSMU rektorius prof. Remigijus Žaliūnas
LSMU rektorius prof. Remigijus Žaliūnas / A.Koroliovo nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) susikūrė beveik prieš pusmetį. 2010 metais birželio 30 d. Seimo nutarimu patvirtinus universiteto statutą, Kauno medicinos universitetas ir Lietuvos veterinarijos akademija susijungė į didžiausią biomedicinos specialistus rengiančią aukštąją mokyklą Lietuvoje. Idėją susijungti paskatino išskirtinumo, tarptautinio prestižo siekis, taip pat – teisinė bazė, kurią suteikė Mokslo ir studijų įstatymas.

„Universiteto vizija – ugdyti sveiką ir išsilavinusią visuomenę. Dviejų aukštųjų mokyklų sujungimo idėją paskatino kelios priežastys. Pirmoji – siekis, kad mes būtume labiau matomi Lietuvoje ir pasaulyje. Antroji – konsoliduoti žmogiškuosius išteklius, intelekto potencialą. Kita vertus, įvertinę viso aukštojo mokslo plėtrą ateityje galėtume pasakyti, kad išliks tos aukštosios mokyklos, kurios konsoliduoja savo žmogiškuosius, intelektinius ir finansinius išteklius. Atsiradus tokiai galimybei, mes ja pasinaudojome“, – pristatydamas naujojo universiteto viziją kalbėjo LSMU rektorius profesorius habilituotas mokslų daktaras Remigijus Žaliūnas.

Universitetas dabar jungia dvi lygiateises akademijas – Medicinos ir Veterinarijos. Universitete veikia 7 fakultetai ir 6 institutai, 2 stambiųjų ir smulkiųjų gyvūnų klinikos, bendrai dirba administracijos padaliniai, Studentų atstovybė. Taip pat LSMU yra didžiausios universitetinės ligoninės – Kauno klinikų – steigėjas.

Pasak universiteto kanclerio prof. Viliaus Grabausko, mokyklos sudėtyje esanti Medicinos akademija jau daugiau nei 10 metų bendradarbiauja ne tik su tarptautiniais Europos, bet ir viso pasaulio mokslo centrais, taip pat su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Vienas iš universiteto uždavinių – naujų studijų programų kūrimas. Jau numatytos septynios naujos studijų programos, o Medicinos akademijoje šiemet studijuoja per 400 užsieniečių. Vien šiemet į universitetą priimta 112 užsienio studentų.

„Universitetų susijungimas leido mums racionaliai panaudoti Europos Sąjungos į Lietuvą investuojamas dideles lėšas, kurias galėsime panaudoti statydami studentų miestelį, Smulkiųjų gyvūnų kliniką, universiteto sporto rūmus, vivariumą ir kitus objektus“, – kalbėjo Veterinarijos akademijos kancleris Henrikas Žilinskas.

„Naujas universitetas atveria naujas galimybes jauniems, iniciatyviems žmonėms, kurie nori realizuoti savo sugebėjimus“ – pabrėžė universiteto studentų atstovybės prezidentė Agnė Ramonaitė.

LSMU ir jo išrinktasis rektorius prof. Remigijus Žaliūnas bus iškilmingai inauguruojami vasario 11 d. Universiteto inauguracija – kol kas naujas reiškinys Lietuvos aukštojo mokslo pasaulyje. Savaitę prieš inauguracijos iškilmes (vasario 8–11 dienomis) universiteto bendruomenė dalyvaus įvairiuose renginiuose, skirtuose mokslui, menui, vyks diskusijos, susitikimai, konferencija, studentiškos pramogos. Į inauguracijos savaitės šurmulį siekiama įtraukti visus universiteto narius, sutelkti ypač gausią akademinę bendruomenę.

Universiteto inauguracijoje bus simboliškai pažymėta naujojo universiteto gyvavimo pradžia. Nors abi akademijos turi savas tradicijas, kurias bus siekiama išsaugoti, tačiau kuriama ir nauja: bus šventinamos vėliavos su naujaisiais universiteto ir jo akademijų herbais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius