Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto absolventams iškilmingai įteikti diplomai

Penktadienį Kauno „Žalgirio” areną užtvindė būrys jaunosios kartos medikų. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) absolventams buvo įteikti diplomai. Iškilmių metu pagerbti ir pirmieji universiteto garbės daktarai.
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto absolventai Luko Kazakevičiaus nuotr
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto absolventai Luko Kazakevičiaus/nuotr.

Drąsių medikų laida

Universiteto rektorius prof. Remigijus Žaliūnas pasveikino sėkmingai sunkius mokslus krimtusius jaunuolius bei palinkėjo nesustoti ir taip pat sėkmingai siekti naujų savo tikslų.

Visada džiugu išleisti naują, alternatyviai ir drąsiai mąstančią jaunų sveikatos mokslų specialistų laidą, - sakė R.Žaliūnas.

„Visada džiugu išleisti naują, alternatyviai ir drąsiai mąstančią jaunų sveikatos mokslų specialistų laidą. Tikiu, jog šie veržlūs žmonės ne tik sėkmingai įgyvendins ir kitus savo tikslus, tačiau ir taps pavyzdžiu ateinančioms kartoms. Džiugina ir tai, kad daugelis absolventų pasirinko tęsti studijas šiame universitete ir toliau”, - kalbėjo LSMU rektorius.

Viešųjų ryšių specialistė Laima Zakaraitė prasitarė, jog šiemet diplomai įteikti 1012 absolventams. “Su kiekviena laida mūsų universitete pastebime vis daugiau ambicingų ir veržlių žmonių. Šio universiteto studentai pasižymi atsakingu požiūriu į studijas ir darbą. Tai motyvuoti ir atsakingi žmonės”, - gerų žodžių studentams negailėjo L. Zakaraitė.

Rado darbą

Po diplomų įteikimo džiugiai nusiteikęs jaunuolių būrelis fotografavosi prie didelio universiteto plakato su artimaisiais. Pasiteiravus, kaip jaučiasi naujosios kartos medikai, visi vienbalsiu sušuko: „Nuostabiai!“.

„Džiaugiuosi tapęs diplomuotu specialistu. Kol kas tai yra pats vertingiausias mano žinių įvertinimas. Dar nesvarsčiau  apie tolimesnes studijas. Bestudijuodamas gavau darbą pagal specialybę. Tai tik įrodo, jog LSMU puikiai parengia farmacininkus”, - su šypsena skausdamas rankoje diplomą kalbėjo universiteto absolventas Renaldas Pavydis.

Renaldui pritarė ir Martynas Gedminas, kuriam buvo įteiktas medicinos magistro diplomas. „Ateityje mus pasitiks daug didesnė atsakomybė, svarbūs pasirinkimai ir iššūkiai“, - kalbėjo M. Gedminas.

Martynas po studijų planuoja stoti į LSMU rezidentūrą. Jo nuomone, dar turi praeiti keletas metų, kol jis taps savarankišku gydytoju, tačiau jau dabar eina teisingu keliu.

Svarbiausia ne diplomas

Pirmaisiais po Lietuvos veterinarijos akademijos ir Kauno medicinos universiteto sujungimo į LSMU garbės daktarais tapo prof. Jean-Philippe Assalas ir prof. Michelis Rolandas Magistris.

Šiemet kineziterapijos studijas baigusi Agneta Šepetkaitė jaudinosi. Mergina neslėpė emocijų ir džiaugsmo. „Dar studijuodama universitete radau darbą pagal specialybę. Džiaugiuosi tuo ir teisingu savo pasirinkimu studijuoti būtent šioje aukštojoje mokykloje. Regis, kad dar vakar sėdėjome pirmojo kurso paskaitose, jaudinomės ir blaškėmės painiuose Kauno klinikų tuneliuose”, - pasakojo LSMU magistro laipsnio ketinanti siekti A. Šepetkaitė.

Agnetos bendramokslis Linas Šablinskas studijas LSMU įvardijo kaip geriausius gyvenimo metus. „Turėčiau džiaugtis baigęs universitetą ir pradėjęs naują gyvenimo etapą, bet jau dabar jaučiu, kad trūks viso to, kas buvo universitete: kursiokų, dėstytojų, administracijos ir pačio universiteto“, - mintimis dalijosi vaikinas.

L. Šablinsko nuomone, svarbiausia yra ne pats diplomas, o žinios, patirtis, mokslas, kurio siekiama studijų metu. „Jaučiuosi tvirtai pasiruošęs kitam gyvenimo etapui. Už tai esu dėkingas LSMU“, - džiaugėsi absolventas.

Jaučia atsakomybę

Sėkmingai mediciną baigusi Lina Pankratjevaitė taip pat džiaugėsi gražia švente ir gautu magistro diplomu. „Rankose laikau medicinos gydytojo diplomą! Išsipildė didžiausia mano svajonė. Esu be galo laiminga. Ketinu tęsti studijas pasirinktoje LSMU rezidentūroje“, - kalbėjo mergina.

Linos bendramokslio Mindaugo Vieželio nuomone, visi baigę medicinos studijas jaunuoliai gali pagrįstai savimi didžiuotis. „Atrodo, kad tik vakar įstojau į universitetą. Truputį gaila, kad teks išsiskirti su kai kuriais draugais. Išeiname iš universiteto turėdami daugiau žinių, išmokę dirbti, užgrūdinti, stipresni“, - kalbėjo būsimasis kardiologas.

„LSMU ypatingas tuo, kad absolventai nenutraukia ryšiu su universitetu. Kituose universitetuose po studijų baigimo tiesiog uždaromos durys, o mediko profesija, kuri reikalauja nuolat mokytis, tobulėti, sudaro visas galimybes toliau bendradarbiauti su dėstytojais, kurie tampa kolegomis“, - bendramoksliams antrino Simona Stankevičiūtė.

Pirmieji garbės daktarai

Renginio metu buvo pirmąkart teikiamos ir LSMU garbės daktarų regalijos. Pirmaisiais po Lietuvos veterinarijos akademijos ir Kauno medicinos universiteto sujungimo į LSMU garbės daktarais tapo prof. Jean-Philippe Assalas ir prof. Michelis Rolandas Magistris.

Prancūzijos prof. J. P. Assal garbės daktaro regalijos buvo įteiktos už bendradarbiavimą ir pagalbą inicijuojant aukštųjų medicinos studijų reformą LSMU, ilgametį bendradarbiavimą ir pagalbą įdiegiant pacientų, sergančių lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis, mokymo programas, ugdant specialistus, ypač prisidėjusius diegiant šiuolaikišką cukrinio diabeto kontrolės modelį Lietuvoje.

Antruoju LSMU garbės daktaru paskelbtas Šveicarijos ir Prancūzijos pilietybes turintis prof. M. R. Magistris. Garbingas vardas žinomam mokslininkui buvo įteiktas už Šveicarijos Konfederacijos finansinių investicijų paramos Lietuvos sveikatos priežiūros programoms organizavimą, iniciatyvą ir pagalbą įdiegiant klinikinės neurofiziologijos projektus ir ugdant Lietuvos specialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius