Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linkėjimai iš Australijos: didysis F–1 Melburno „Grand Prix“!

Pagaliau atėjo ta ilgai laukta diena – 2011 metų F–1 sezono pradžia ir pirmasis etapas Melburne. Atsimenu, kaip kasmet keldavomės penktą val. ryto ir su tėveliu bei broliu kartu žiūrėdavome lenktynes, o šiemet pirmą kartą turėjau progą šią nuostabią sporto šventę stebėti ne televizoriaus ekrane, o sudalyvauti pačiame renginio įkarštyje.
F–1 sezono pradžia
F–1 sezono pradžia / Vytauto Ulozo nuotr.

Diena prasidėjo anksti, nes visų pirma turėjau nusigauti iki Melburno, tad prabudau apie septintą val. ryto, kad suspėčiau į ankstyvą traukinį. Pasiekęs Melburną nusipirkau maisto pietums, įšokau į specialiai šiam savaitgaliui kursuojantį tramvajų, kuris nuo stoties nuveža iki pat įėjimo į Albert parką. Nors vartai buvo dar tik neseniai atidaryti, prie jų jau būriavosi nemažai žmonių. Nieko keista, nes visi nori užsiimti kuo geresnę sėdėjimo vietą ir tiesiog gerai praleisti laiką, nes čia siūloma milijonas įvairiausių pramogų, dalį jų išbandžiau ir aš.

Pirmiausia stebėjau parodomąsias senovinių formulių lenktynes, kurias vėliau pakeitė „Formulės 3000“ etapas. Neabejotinai vienai dienai buvau patekęs į automobilizmo rojų – Audi, Jaguar, Ferrari, BMW, Lexus, Mini Cooper ir kitų gamintojų, įvairių lenktyninių ir tiesiog super automobilių parodos, motokroso meistrai darantys neįtikėtinus triukus šokinėdami nuo tramplino bei būriai gražuolių, reklamuojančių įvairias kompanijas. Kiek vėliau vyko „Porsche Carrera Cup“ lenktynių etapas, po kurio į trasą išriedėjo V8 Super klasės automobiliai. Pastarieji patyrė nemažą avariją visai netoli vietos, kurioje sėdėjau, todėl iš arti mačiau kaip trasos darbuotojai rankioja keturių sudaužytų automobilių nuolaužas ir šalina bolidus iš trasos.

Vytauto Ulozo nuotr./F1 sezono pradžia
Vytauto Ulozo nuotr./F–1 sezono pradžia

Lenktynėse susitikau su pora žmonių, kuriuos radau per couchsurfing tinklalapį ir su kuriais fantastiškai smagiai praleidome dieną – Aire Stacey bei jos draugu iš Naujosios Zelandijos Niel. Įsitaisėme netoli 11 posūkio ant Brooks Hill kalnelio. Vieta tikrai gera, nes gali patogiai įsitaisyti ant žemės, matyti visai šalia praskriejančius bolidus, o priešais akis esančiame ekrane sekti varžybų eigą. Ekranų šalia trasos yra tikrai ne daug ir jei esi toli nuo jo, tiesiog porą valandų žiūrėsi į pro šalį pralekiančius skirtingus bolidus ir nelabai galėsi susigaudyti, kokia lenktynių situacija. Prieš varžybas virš trasos skraidė didžiulis karinis malūnsparnis bei rodė įvarius akrobatinius triukus. Prieš pat startą kelis ratus palei pat žemę apsuko milžiniškas „Quantas“ oro linijų „Airbus“ lėktuvas, po kurio bolidai pajudėjo į apšilimo ratą ir pradėjo lenktynes. Jau buvau patyręs, kad „Formulės“ bolidai triukšmingi, bet kai pirmajame rate pro šalį praskrenda 20 tokių automobilių, tada pasidaro baisu, kad ausys gali ir neatlaikyti. Kaip bebūtų, įstabi patirtis sudalyvauti tokiame didžiuliame renginyje. Etapas ir kartu sezono pradžia, manau, puiki ir žadanti tikrai įdomų sezoną.

Pasibaigus lenktynėms kartu su kitais 300 tūkst. sirgalių patekome į trasą ir nužingsniavome prie didžiosios scenos, kur vyko koncertas. Pabuvęs ten beveik porą valandų atsisveikinau su naujaisiais bičiuliais ir nuskubėjau į paskutinį traukinį, kuriuo grįžau atgal į Balaratą. Tai iš tiesų buvo viena be galo įsimintina diena!

DAUGIAU STUDENTO VYTAUTO PASAKOJIMŲ IŠ AUSTRALIJOS RASITE ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius