Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LSAS: Kolegijos nepelnytai diskriminuojamos prieš universitetus, sulauks mažiau studentų

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) atkreipia dėmesį, kad būsimi studentai stodami į aukštąsias mokyklas iš pradžių turi dalyvauti universitetų priėmimo etape, o tik po to – kolegijų. Tokia tvarka kelia studentų atstovybių sąjungos susirūpinimą, kad tai gali įtakoti studentų sprendimą prioritetą teikti universitetinėms studijoms.
Studentės
Studentės / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Būsimi studentai pirmiausia privalo stoti į universitetus ir tik po to į kolegijas. Studentas, suteikęs prioritetą kolegijai, gali išvis neįstoti į aukštąją mokyklą arba stoti tik per pakartotinį stojimą. LSAS vertinimu, tokia tvarka skatins būsimus studentus daugiau rinktis universitetines studijas, kas iškreipia ne tik sąžiningos konkurencijos tarp aukštųjų mokyklų sampratą, bet ir neskatina neuniversitetinio aukštojo mokslo sektoriaus plėtros. Juolab, kad tokios tvarkos priėmimas nedera su LR Švietimo ir mokslo ministerijos viešai skelbiamais tikslais – didinti koleginių studijų dalį, kad studentų pasiskirstymas tarp sektorių atitiktų tarptautinę praktiką, kai daugiausiai studijuojančiųjų yra profesiniame bei koleginiame sektoriuose, o mažiau – universitetiniame sektoriuje, teigiama pranešime spaudai.

LSAS pataria stojantiesiems būti atidiems besirenkant studijas Lietuvoje, gerai pasverti savo galimybes studijuoti bei nebijoti rinktis tokias studijas, kurios yra patrauklesnės pačiam stojančiajam, nesvarbu, ar jos būtų kolegijose, ar universitetuose.

Priėmimo į universitetus rezultatai bus paskelbti liepos 22 d., o į kolegijas – liepos 28 d. Dokumentus į pageidaujamą universitetą pristatyti reikės iki liepos 31 d., o į kolegiją iki rugpjūčio 4 d. Todėl studentai yra skatinami sulaukti abiejų konkurso etapų – ir universitetų, ir kolegijų – priėmimo rezultatų liepos 28 d. ir teikti dokumentus pagal asmeninius prioritetus, nes į universitetus dokumentams pateikti bus likę dar 2 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius