-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 18 /15:27

LSMU atidarytas fakultetas ir ugdymo centras, pradėti įgyvendinti trys nauji projektai

Penktadienį dešimtmetį minintis Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) paskelbė trijų projektų pradžią bei atidarė fakultetą ir vaikų ugdymo centrą.
Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
Lietuvos sveikatos mokslų universitetas / MITA

Trijų hektarų sklype Užnemunės gatvėje iškils didžiausia šalyje LSMU gyvūnų ligoninė, kuri bus pritaikyta ne tik praktinei veterinarijos veiklai, bet ir studijoms.

Branduolinių tyrimų centre, kuris planuojamas statyti Kauno klinikų teritorijoje, bus įdiegtos pažangiausios šių dienų technologijos, kurios bus naudingos ne tik klinikinėje veikloje, bet ir plėtojant mokslinius tyrimus.

Šio objekto statybų pradžios renginyje dalyvavęs premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė, jog jis taps svarbiu žingsniu Lietuvos medicinai.

„Tiems žmonėms, kas nesusidūręs su rimtomis sveikatos problemomis, sunkiai suvokiama, kam čia to reikia, tačiau šalia yra labai daugybė ligonių, tiek onkologinių, tiek kardiologinių, tiek neurologinių, kuriems ankstyva diagnostika praktiškai reiškia bilietą į gyvenimą“, – žurnalistams sakė premjeras.

Taip pat planuojama statyti Odontologijos fakultetą, kur bus siekiama mokslo, verslo ir viešojo sektoriaus organizacijų bendradarbiavimo plėtros, tarpdisciplininių mokslų plėtros, taip pat bus kuriamos naujos, inovatyvios technologijos, pritaikomos praktikoje.

Penktadienį taip pat atidarytas baigiamas įrengti Slaugos fakultetas, kuriame bus rengiami ir tobulintis galės aukščiausios kvalifikacijos slaugos, reabilitacijos, sporto medicinos sričių specialistai.

LSMU taip pat atidarė Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo centrą: LSMU gimnazijos filialą pradinę mokyklą ir Kauno klinikų lopšelį-darželį „Lašeliai“.

Šiuo renginiu minėtas LSMU dešimtmetis: 2010 metais į šį universitetą susijungė Kauno medicinos universitetas ir Lietuvos veterinarijos akademija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius