Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Romerio universiteto profesorės S.Matulienės argumentai, kodėl reikia rinktis ne universitetą, o programą

Vaikystėje daugelis iš mūsų svajoja būti policininkais, kosmonautais ir detektyvais, tačiau laikui bėgant tos svajonės pasilieka dulkėti neįgyvendintų planų lentynose. Renkantis specialybę atsiranda gausybė patarėjų, kurių rekomendacijomis dažnai ir pasitiki jauni abiturientai, pasirinkdami „visada reikalingas“ ar prestižines specialybes. 15min studijoje viešinti Mykolo Romerio profesorė Snieguolė Matulienė argumentuoja, kodėl verta rinktis ne universitetą, o konkrečią studijų programą.
Snieguolė Matulienė
Snieguolė Matulienė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pašnekovės teigimu, tapti detektyvais vaikystėje svajoja ne tik berniukai, bet ir mergaitės, nes visi vaikai turi įgimtą tyrėjo gyslelę. Tarkime, kriminalisto profesiją S.Matulienė prilygina scenarijaus rašymui – atvykęs į įvykio vietą tu turi tik baltą popieriaus lapą ir jame turi sudėlioti akcentus. Jeigu tu neturi matymo ir kūrybiškumo, tave apima baimė ir ištinka šokas.

Dažniausiai šią specialybę renkasi tie, kurie nebijo iššūkių ir mėgsta dėliones, nes iš detalių čia reikia sudėlioti bendrą vaizdą.

Labai dažnai tėvai ir mokytojai vaikams rekomenduoja rinktis ne studijų programą, o universitetą. Profesorės teigimu, tai ydinga praktika. Kodėl reiktų dėmesį atkreipti į konkrečias studijų programas ir nebijoti siekti savo svajonių – pokalbis 15min studijoje.

VIDEO: M.Romerio universiteto profesorės S.Matulienės patarimai, kaip tapti geru kriminalistu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius