-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medicinos studentai jau atšventė mokslo metų pradžią

Penktadienį Laivės alėjoje Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) studentai surengė tradicinę eiseną. Nešdami universiteto vėliavas žingsniavo studentai ir akademinės bendruomenės nariai. Taip jie pradėjo naujus studijų metus.
LSMU mokslo metus pradėjo eitynėmis Laisvės alėjoje
LSMU mokslo metus pradėjo eitynėmis Laisvės alėjoje / Karolinos Marcinkevičiūtės nuotr.

LSMU rektorius prof. Remigijus Žaliūnas džiaugėsi, jog metai iš metų LSMU išlieka lyderių sąrašo viršuje. Šį universitetą ir šiemet rinkosi itin gabūs ir motyvuoti jauni žmonės ne tik iš Lietuvos, tačiau ir kitų pasaulio šalių.

„Mokslo metų pradžia – tai svarbi šventė tiek kiekvienam moksleiviui, studentui, akademinės bendruomenės nariui, tiek ir buvusiam studentui, jų artimiesiems. Smagu, kad darnią mūsų bendruomenę papildė dar daugiau talentingų ir motyvuotų jaunuolių“, – su šypsena kalbėjo universiteto vadovas.

„Kiekvienus mokslo metus pasitinku su šiokiu tokiu jauduliu. Kasmet atrodo, jog žinai, kas tavęs laukia, kokius darbus reikės atlikti, tačiau visuomet lieka ir dalelė nežinomybės. Pirmakursiai tikriausiai net labiau už mus jaudinasi. Juk jiems ši diena žymi pokyčių, atradimų ir naujo gyvenimo etapo pradžią“, – sakė I. Girčytė.

Rektoriui pritarė ir LSMU studentų atstovybės prezidentė Izabelė Girčytė: „Kiekvienus mokslo metus pasitinku su šiokiu tokiu jauduliu. Kasmet atrodo, jog žinai, kas tavęs laukia, kokius darbus reikės atlikti, tačiau visuomet lieka ir dalelė nežinomybės. Pirmakursiai tikriausiai net labiau už mus jaudinasi. Juk jiems ši diena žymi pokyčių, atradimų ir naujo gyvenimo etapo pradžią“, – sakė I. Girčytė.

Į mokslo metų pradžios šventę iš gimtosios Vokietijos grįžęs medicinos studentas Wesley Friedrich apgailestavo, jog vasara baigėsi taip greitai ir reikėjo ne tik tėvynėje palikti senus draugus, tačiau ir puikius orus. Tačiau net ir atvėsus orams bei kartkartėmis pasirodant lietaus lašams, iš Wesley veido nedingo šypsena.

„Nekantrauju toliau tęsti medicinos studijas, nors gaila pasibaigusios vasaros, bet visada įdomu, kas laukia naujais mokslo metais, ką naujo sužinosiu, išmoksiu. Sveikinu visus pirmakursius, nes įstoję į LSMU jie jau įrodė, kad yra gabūs ir motyvuoti. Tikiu, kad studijos ir universiteto gyvenimas jiems ne tik suteiks daugiau žinių, tačiau ir taps nauju ir įdomiu gyvenimo etapu. Bus ir sunku, ir sudėtinga, bet niekada nenuleiskite nosies ir nepamirškite, kodėl pasirinkote sveikatos mokslus bei savo pomėgių“, – sakė W. Friedrich.

Prie aktyvių studentų drąsiai prisijungė ir pirmakursiai. Jie energingai žingsniavo eisenoje ir nekantravo susipažinti su visais bendramoksliais. „Be abejonės, džiaugiamės naujais ir pirmaisiais studijų metais. Dar taip daug reikia sužinoti, susipažinti su visais. Tai neįkainojama patirtis“, – įspūdžiais dalijosi pirmakursės.

Eisenos dalyviams pasiekus senamiestį visi patraukė Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos link, kur vyko iškilmingas LSMU Senato ir Tarybos posėdis. Vėliau buvo aukojamos Šv. Mišios už akademinę bendruomenę.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius