-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilė ar pomėgis?

Kiekvienas vienu ar kitu gyvenimo etapu įsimylime. Man ne vieną kartą savo draugų teko klausti: ar Tu ją myli? Ir atsakymas dažniausiai būdavo „taip“.
Širdis
Širdis / „15 min“/Raimondos Mikalčiūtės nuotr.

O aš kiekvieną kartą susimąstydavau. Argi lengva ranka galima dalyti brangius meilės žodžius? Ir nors suprantu, kad yra skirtingų tipų žmonių – nuo donžuanų iki užsidariusių klajoklių, iš širdies pasakyti „aš Tave myliu“ turėtų reikšti kai ką daugiau.

Krikščionys, o ir mes visi dažnai teigiame: „Mylėk artimą kaip pats save.“ Todėl net jei ir nepaklausiu, dažnai pagalvoju, kaip mes mylime patys save. Einame miegoti vėlai po dvyliktos ir miegame labai trumpai, nesimuturiuojame šaliku eidami į lauką, peršalę nesigydome, dirbame viršvalandžius, mokomės, pervargstame, taupome pinigus ir nelepiname savęs net mažiausiais niekučiais. Ar taip mes turėtumėme mylėti ir kitus? Juk tai taip toli nuo tos meilės, kurią derėtų suteikti kitam žmogui. Ir mes taip elgiamės kasdien, dienos eina ir nesirūpinimas savimi tiesiog mums prilimpa. Tiesa, tai taikoma ne visiems. Jūs jau man atleiskite, jeigu užkabinau nekaltą.

Kai myli, tiki tuo, kas neįmanoma. Net kai myli tik save, nors tai daugiau būtų arogancija ir pasipūtimas.

Lena Kaligaris klausė, ar galima save priversti ką nors mylėti ar įsimylėti. Tai, aišku, daugiau egzistencinis ar filosofinis klausimas, todėl ji čia pat papildė – o ar galima priversti mylėti save? Drąsiai atsakau, kad galima. Tikrai taip, bet tik tuo atveju, jeigu bandysite priversti ne kitą, o būtent save. Kad ir kaip būtų gaila, dažniausiai tikrai reikia būtent prisiversti. Ir tik todėl, kad mes neįpratę to daryti.

Todėl kai matau, kaip kai kurie savimi nesirūpina, bet stačia galva puola į klajones, kyla klausimas, ar tai meilė pasimaišė jų kelyje, ar tai tik pomėgis. Tiesa, ne visi, kurie klajoja, yra pasiklydę (J.R.R.Tolkien). Tačiau jeigu galva nukrinta ant lygaus kelio ir dar nurieda ne vieną šimtą metrų, drįsčiau susimąstyti, ar tai meilė, ar tai tik potraukis ir jausmai, užvaldę tą galvą.

Viena aišku net E.B.Browning: kai myli, tiki tuo, kas neįmanoma. Net kai myli tik save, nors tai daugiau būtų arogancija ir pasipūtimas. Arba kai myli tik kitus. Nors tai dar didesnė arogancija ir dar didesnis pasipūtimas. Ir įsimylėjus verta pamąstyti, ar tikrai neužgausite kito žmogaus jausmų, jeigu ta meilė yra tik pomėgis arba jeigu jus valdo tik atsitiktiniai jausmai.

Studentų BLOG`as neriboja tavo laisvės. Jei tu aktyvus studentas, tau rūpi studentiškos aktualijos bei problemos, jei tu fotografuoji, rašai, filmuoji – prisijunk prie mūsų ir aktyviai reikšk savo nuomonę, pasakok apie savo nuotykius, dalinkis patirtimi su kitais studentais.

Studentų BLOG`o narių rašinius galite skaityti čia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius