-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miestelio šventes organizuojanti G.Vasiliauskaitė: „Darbui įkvepia vaikų šypsenos“

Dar mokykloje besimokanti Gabija Vasiliauskaitė prisidėjo prie, ko gero, visų pastarųjų metų Laižuvos miestelyje organizuojamų švenčių – kvietė miesto gyventojus į mokyklą švęsti šv. Kalėdas, Atvelykio šventę, suorganizavo lėlių teatro pasirodymą vaikams, pramogauti žaidžiant šaškėmis kvietė senjorus.
Gabija Vasiliauskaitė. Asmeninio archyvo nuotr.
Gabija Vasiliauskaitė. Asmeninio archyvo nuotr.

Renginių organizatore ateityje save matanti moksleivė svajoja apie savo jaunimo organizacijos, kuri mokytų vaikus daryti rankdarbius, organizuotų kino vakarus, rūpintųsi senjorais ar rengtų vaidinimus, įkūrimą.

– Nors gyveni mažame miestelyje, prisidedi prie įvairiausių renginių ir akcijų organizavimo. Papasakok, prie kokių veiklų teko prisidėti?

– Iki pat Kalėdų po pamokų pasilikdavome mokykloje ir kviesdavome visus miestelio žmones ateiti pabendrauti. Kepėme žagarėlius, sausainius, iš kurių darėme kalėdines eglutes. Moterys gamino iš šakų paukščius, darė varpelius ir žaisliukus miestelio eglutei, pynė vainiką. Taip pat padarėme žaidimų kambarį vaikams, su jais žaidėme, rodėme lėlių teatrą. Kitiems pasiūlėme pasportuoti salėje – žaisti stalo tenisą, badmintoną, krepšinį. Senjorai žaidė šaškėmis. Kartu karpėme snaiges, darėme atvirutes seneliams.

Taip pat organizavome ir Atvelykio šventę. Be to, neseniai puošėme Mažeikių parką rudeninėmis dekoracijomis. Jas kartu su savanoriais gaminome vakarais, padėjome pastatyti. Parke žmones vaišinome arbata, sausainiais.

Gabija Vasiliauskaitė. Asmeninio archyvo nuotr.
Gabija Vasiliauskaitė. Asmeninio archyvo nuotr.

– Turi planų sukurti miestelyje jaunimo organizaciją. Kokią organizaciją kurtum ir kodėl?

– Labai norėčiau sukurti miestelio jaunimo organizaciją, kuri užsiimtų savanoryste. Ji suburtų jaunimą, kuris siektų bendrų tikslų. Kartu susirinktumėme žiūrėti filmus, kurtumėme vaidinimus, mokytumėme vaikus kurti rankdarbius, lankytume senelius, puoštumėme miestą įvairiais rankdarbiais ir gėlėmis.

Labai norėčiau sukurti miestelio jaunimo organizaciją, kuri užsiimtų savanoryste. Ji suburtų jaunimą, kuris siektų bendrų tikslų.

Miestelyje nėra daug veiklos, pramogų. Nėra kur susirinkti po pamokų, savanoriauti, tobulėti. Miestas yra gana toli, todėl ne kiekvienas gali nuvažiuoti į įvairius užsiėmimus. Būtų smagu Laužuvoje įkurti poilsio, sporto vietas, kuriose susirinkti galėtų ne tik vaikai, bet ir senjorai.

– Kuo svajoji tapti ateityje ir kaip tavo dabartinė veikla prisideda prie šios svajonės įgyvendinimo?

– Savo gyvenimo neįsivaizduoju be savanorystės ir tikiu, kad ji padės man rasti save. Lankau seminarus, kuriuose pasakojama apie gido profesiją, ir jau galiu papasakoti atvykusiems svečiams apie savo miestelį. Man patinka organizuoti įdomius, išskirtinius renginius, todėl norėčiau būti renginių organizatorė. Jau dabar renginių organizavimas verčia tobulėti, įgyti patirties, o vaikų šypsenos, kuomet jie laukia naujo renginio, įkvepia.

– Kaip manai, kodėl turėtum laimėti didžiausio bendruomenės telkėjo vardą?

– Daug laiko praleidžiu savanoriaudama, organizuodama renginius. Noriu padėti ne tik savo miesteliui, bet ir visai Lietuvai. Laimėjimas dar labiau motyvuotų organizuoti prasmingas veiklas. Taip pat gaučiau daugiau palaikymo ir paramos iš aplinkinių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius