-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija primena, kad esant -20 laipsnių šalčio, į mokyklą gali neiti 1–5 klasių mokiniai

Artėjant šalčiams, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija primena, kad oro temperatūrai nukritus iki 20 laipsnių šalčio ar žemiau, į mokyklą gali neiti pradinukai ir 5 klasių mokiniai. Jeigu oro temperatūra yra 25 laipsniai žemiau nulio, į mokyklą gali neiti ir kitų klasių mokiniai.
Žiemos vaizdai Vytauto Šauklio fotografijose
Speigas / Vytauto Šauklio nuotr.

Pranešime žiniasklaidai taip pat nurodoma, kad apribojimai dėl šalčio negalioja ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigoms. Į darželius vaikus pristato tėvai, todėl, kai šalta, jie turi pasirūpinti saugiu vaikų atvykimu.

Visos mokyklos dirba ir priima vaikus esant bet kokiai temperatūrai. Jeigu į mokyklą atvyksta vienas ar keli mokiniai, jiems organizuojami užsiėmimai. Tad jeigu mokiniai gyvena netoli mokyklos arba juos į mokyklą atveža tėvai, patariama jiems dalyvauti pamokose. Pėsčiomis ar viešuoju transportu į mokyklą per šalčius rekomenduojama nevykti.

Ruošiantis į mokyklą, būtina atkreipti dėmesį ne tik į faktinę, bet ir jutiminę oro temperatūrą konkrečioje vietovėje, įvertinti vėjo žvarbumą.

Kaip nustatoma Bendruosiuose ugdymo planuose, mokiniams, neatvykusiems į mokyklą dėl šalčio, mokymuisi reikalinga medžiaga skelbiama mokyklų interneto svetainėse ir elektroniniuose dienynuose, konsultacijas teikia mokytojai nuotoliniu būdu. Šios dienos yra įskaičiuojamos į ugdymo dienų skaičių, tad ir neatvykusiems mokiniams atidirbti vėliau nereikia.

BNS rašo, kad Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienio naktį termometrų stulpeliai iki 18–20 laipsnių šalčio turėtų nukristi rytiniuose šalies rajonuose, o penktadienio naktį 14–19 laipsnių šaltis gali būti fiksuojamas daugelyje šalies rajonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius