Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 17 /14:57

Ministerija siūlo mokslo metus baigti birželio 1 dieną

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija siūlo mokslo metus baigti birželio 1 dieną, vėliau mokyklai nusprendus galėtų tęstis neformalaus švietimo veiklos, individualios konsultacijos vaikams.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Atsižvelgiant į esamą ekstremalią situaciją šalyje ir jau įsibėgėjusį mokymą nuotoliniu būdu, vaikų aprūpinimą kompiuterine įranga, bendrojo ugdymo mokykloms siūlome ugdymą organizuoti iki pat birželio 1 dienos“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Kaip praneša ministerija, kitos edukacinės veiklos mokykloje nuotoliniu būdu ar įprastu, jei karantinas bus pasibaigęs, galėtų ir toliau vykti – neformalaus švietimo veiklos, individualios konsultacijos vaikams, kuriems reikia papildomos ugdymo pagalbos.

Pasak A.Monkevičius, ministerija šią ir kitą savaitę tęsia konsultacijas su savivaldybių, mokyklų vadovų, mokytojų ir mokinių atstovais dėl mokslo metų baigimo, tačiau jau dabar pažymima, kad mokslo metai neturėtų baigtis anksčiau negu birželio 1 dieną.

Po minėtų konsultacijų, įvertinus suinteresuotų šalių siūlymus dėl mokslo metų baigimo, bus pateiktos atitinkamos rekomendacijos mokykloms, teigiama pranešime.

Ministras pabrėžia, kad ypatingas dėmesys turi būti skiriamas abiturientams, kad jie galėtų maksimaliai pasirengti birželio 22 dieną prasidėsiančiai egzaminų sesijai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija prašo, kad mokyklos ir savivaldybės ar kiti jų steigėjai iš anksto rengtųsi visuotiniam nuotoliniam mokymui, jei karantinas tęstųsi ir pasibaigus mokinių atostogoms.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį spaudos konferencijoje teigė, jog nuotolinis mokymas yra galimybė Lietuvai „peršokti į 21 amžių“ ir skeptiškai vertino galimybę mokslo metus trumpinti.

„Aš matau galimybę peršokti iš 20 amžiaus į 21 amžių ir likti tame amžiuje, (...) dėl to man tikrai nepriimtinas nuovargis, pasigirstantis iš ministro lūpų, kad viskas sunkiai, gal mes eikime anksčiau atostogauti, pabaikime anksčiau tuos mokslo metus“, – kalbėjo G.Nausėda.

„Kaip tik dabar yra galimybė sustyguoti viską taip, kad būtų galima naudotis nuotolinio mokysi tam tikrais elementais, kai to koronaviruso nė padujų neliks Lietuvoje, bet atsiranda nuovargis. Nepadarykime taip, kad koronavirusas mus įmetė į 21 amžių,o mes visom keturiom bandom ropot atgal į 20 amžių“, – sakė prezidentas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras A.Monkevičius anksčiau yra pasisakęs, kad dėl karantino šiųmečiai mokslo metai gali būti trumpinami.

„Matom iš mokytojų apklausų, kad per tas dvi savaites, kurias mes turime, kad du trečdalius laiko mokytojai skiria ne pačiai pamokai nuotoliniu būdu, bet pasirengimui, tai labai varginantis, sudėtingas darbas, mokiniai, tėvai taip pat pavargę, manom, kad šiuos mokslo metus tikrai trumpinsime“, – LRT radijui šią savaitę sakė A.Monkevičius.

Šiuo metu mokslo metai pradinukams trunka 35, vyresniems moksleiviams – 37 savaites, iki birželio antros pusės. Birželio mėnesį mokiniams paprastai vyksta išvykos, organizuojamos kitos netradicinės ugdymo veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius