-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija skiria papildomus 5 milijonus eurų mokyklų aprūpinimui naujais vadovėliais

Vyriausybė skyrė papildomus 5 mln. eurų, kad mokyklos dar šiemet galėtų įsigyti pakankamai naujų vadovėlių, atitinkančių atnaujintą ugdymo turinį, rašoma Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime spaudai.
Knygos
Knygos / 123RF.com nuotr.

Papildomi pinigai skiriami iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų. Šiemet vadovėlių įsigijimui iš viso skirti 24 mln. Eur. Be dabar papildomai skiriamų 5 mln. eurų, šiemet buvo skirti 10,5 mln. iš valstybės biudžeto ir 8,5 mln. eurų iš ES struktūrinių fondų lėšų.

Kitais metais valstybės biudžeto projekte numatoma didinti mokymo lėšas vadovėliams ir mokymo priemonėms (įskaitant skaitmenines) papildomai 5,1 mln. eurų. Šiuo metu vertinamos galimybės naujų vadovėlių ir mokymo priemonių įsigijimui kitais metais numatyti ir Europos Sąjungos fondų projektų lėšas.

Mokyklos gali įsigyti tik vadovėlius iš Nacionalinės švietimo agentūros Švietimo portalo informacinėje sistemoje paskelbto sąrašo, į kurį įtraukiami galimi naudoti leidyklų sukurti ir išleisti vadovėliai.

Spalio viduryje šiame sąraše buvo užregistruoti 44 pagal atnaujintas ugdymo programas parengti vadovėliai įvairiems dalykams ir klasėms.

Mokyklos yra įsigijusios daugiau kaip 350 tūkst. naujų vadovėlių. Nors šiemet pradėta dirbti pagal atnaujintas bendrojo ugdymo programas, gali būti naudojami ir anksčiau įsigyti vadovėliai. Be to, švietimo portale www.emokykla.lt mokytojams pateikiama metodinė medžiaga, rekomendacijos, skaitmeninės mokymo priemonės, ilgalaikiai planai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius