Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mokiniai renka merą“: įvyko kandidatų į Kauno rajono merus debatai

Vasario 20 d. Kauno technologijos universitete įvyko kandidatų į Kauno rajono merus debatai.
"Mokiniai renka merą" debatai
"Mokiniai renka merą" debatai / Jonas Klėmanas

Šis renginys yra Kauno technologijos universiteto Viešosios politikos ir administravimo instituto prieš artėjančius savivaldybių tarybų ir mero rinkimus rengiamo socio-edukacinio projekto „Mokiniai renka merą“ dalis.

VIDEO: Kandidatų į Kauno rajono merus debatai

Renginyje dalyvavo keturi kandidatai iš registruotų aštuonių: dabartinis meras Valerijus Makūnas (Lietuvos socialdemokratų partija), taip pat Gintautas Krilavičius (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis), Viktoras Pranckietis (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) ir Algirdas Žandaras (Partija Tvarka ir teisingumas).  

Jonas Klėmanas/"Mokiniai renka merą" debatai
Jonas Klėmanas/"Mokiniai renka merą" debatai

Debatus stebėjo Kauno rajono mokiniai. Galima teigti, kad klausytojų gausa – vienas iš šių politinių debatų ypatumų, kai į renginį suplūdusius dalyvius sunkiai talpino viena didžiausių KTU salių – debatus stebėjo daugiau nei 200 mokinių.

Debatų pradžioje, atsakydami į  moderatorių pateiktą kausimą – Kodėl nusprendėte dalyvauti mero rinkimuose ir kodėl Kauno rajono gyventojai turėtų už jus balsuoti – kandidatai į merus savo apsisprendimą grindė glaudžiomis sąsajomis su rajonu, patirtimi dirbant  Kauno rajono savivaldybės taryboje, ar einant mero pareigas.

Atėjus eilei klausimams iš auditorijos  moksleiviai kandidatus į merus tiesiog „užtvindė“ klausimais, kurių esmę išreiškia pastarieji: kodėl  atidėliojama kai kurių mokyklų renovacija, nors lėšų nešykštima reprezentacinių pastatų atnaujinimui; kodėl vangiai sprendžiamas nuo centro nutolusių mokyklų infrastrukūros atnaujinimas; kodėl neretai moksleivių kelionė į Kauną baigiasi miesto prieigose, nes miesto ir rajono valdžia nesugeba susitarti dėl  kai kurių transporto maršrutų finansavimo; kaip skatinti pedagogo profesijos patrauklumą ir kt.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius