-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moksleiviai – į Vyriausybę

Dar prieš metus praeidama pro valdžios institucijas, buvau įsitikinusi, kad už tų plačių durų valdžios koridoriais vaikšto niūrūs pilkieji kardinolai, kurie diktuoja savo taisykles ir jaunimui čia tikrai ne vieta, tačiau praeitos vasaros praktika Vyriausybėje ir Teisingumo ministerijoje radikaliai pakeitė mano požiūrį.
Jaunieji praktikantai
Jaunieji praktikantai / Karolinos Andrijauskaitės nuotr.

Jaunime, tu negali nuleisti rankų, neiti ir nebandyti, todėl norisi pasidalinti praktikos sukeltomis mintimis.

Praėjusiais metais dalyvavau projekte „Moksleiviai į Vyriausybę“ ir galiu drąsiai teigti, kad šis projektas ir įgyta patirtis buvo neįkainojama – galimybė vaikščioti ministerijų ar Vyriausybės koridoriais, dalyvauti posėdžiuose, susipažinti su ministerijoms pavaldžių institucijų veikla ir sužinoti jų valdymo ypatumus. Taip pat praktikos metu susipažinau su nuostabiais žmonėmis, su kuriais mus vienija bendri tikslai ir siekiai, su kuriais ir dabar visada malonu susitikti ir pabendrauti. Negana to, šis projektas suteikė daug motyvacijos mokytis, tobulėti ir judėti pirmyn, nes praktikos metu supratau, kokie sumanūs, kūrybingi ir motyvuoti žmonės kiekvieną rytą eina į darbą, tikėdamiesi dar daugiau išmokti, sužinoti, patirti.

Labiausiai džiugino tai, kad į visus mus, 30 jaunų žmonių, nekantriai laukiančių, kas bus toliau, buvo žiūrima rimtai ir su nuoširdžiu susidomėjimu. Kiekviename susitikime ir diskusijose buvo domimasi mūsų nuomone, visada buvo klausiama mūsų pasiūlymų, mes gavome užduočių, kurias turėjome atlikti, pavyzdžiui, Švietimo ministerijos praktikantai teikė siūlymus Ministerijai, kaip būtų galima panaudoti socialinius tinklus informacijos sklaidai, o Teisingumo ministerijoje teikėme kovos su korupcija planą. Džiugu, kad įsitikinau, kad vis dėlto jaunimo nuomonė yra svarbi, įdomi ir laukiama valdžios institucijose.

Iš tikrųjų šis projektas davė neapsakomai daug, o jau po pirmosios praktikos dienos pasakius, kad geriau būti nebegali, kitomis dienomis tiesiog pritrūkau žodžių. „Moksleiviai į Vyriausybę“ tik patvirtino, kad jaunimas yra skatinamas dalyvauti politinėje ir visuomeninėje veikloje, nes jauni žmonės – tai novatoriškos idėjos, kūrybingumas ir maksimalizmas siekti kažko geresnio, aukštesnio. Ir kadangi taip beprotiškai sunku viską apibūdinti žodžiais, raginu nedvejoti ir visus būsimus pirmo kurso studentus, 12 klasės (ar 4 gimnazijos klasės) moksleivius iki liepos 17 d. užpildyti anketą, kuri įdėta internetiniame puslapyje www.moksleiviaivyriausybeje.lt ir tapti vienu iš „šešėlinės Vyriausybės“ narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius