Sportas gyvai

Mokyklose prasideda paskutinio skambučio šventės

Gegužės pabaigoje abiturientai renkasi į paskutines pamokas. Kai kurios mokyklos paskutinio skambučio šventę rengia jau šiomis dienomis, kitos – ateinančią savaitę, praneša Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.
Abiturientai švenčia paskutinio skambučio dieną
Abiturientai švenčia paskutinio skambučio dieną / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paskutinio skambučio šventės proga visus abiturientus sveikina Monika Navickienė, laikinai einanti švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas.

„Kiekvienam nuoširdžiai linkiu sėkmingo kelio – kokį bepasirinksite, kokio norite jūs. Linkiu, kad išmoktos gyvenimo pamokos vestų pirmyn, augintų, skatintų atrasti ir tobulėti. Tačiau nepamirškite, kad nebūtina įkopti į pačias tobuliausias viršukalnes – esate vertingi tokie, kokie esate.

Linkiu, kad mokyklos duris užvertumėte su padėka savo tėveliams ir mokytojams. Jie jus palaiko, drąsina, jaudinasi kartu su jumis.

Tikiu, kad kiekvienas turite savo mylimą mokytoją, kuriam esate dėkingas ar dėkinga už tą auginantį mokytojo ir mokinio santykį, už paskatinimą eiti mėgiama profesine kryptimi, nuoširdžią pagalbą.

Linkiu sėkmingos egzaminų sesijos ir lengvų tolesnių pasirinkimų. Realizuokite savo gabumus, atraskite savo pašaukimą ir sritis, kuriose jaučiatės laimingi. Ir niekada nieko nebijokite“, - sakoma ministrės sveikinime.

Šiemet mokyklas baigia 26,8 tūkst. abiturientų: 22,1 tūkst. bendrojo ugdymo ir 4, 7 tūkst. profesinėse mokyklose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius