Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mokymasis, studijos, karjera“ – erdvė geriausiems ateities sprendimams

Tūkstančiai abiturientų ir jaunų žmonių kasmet svarsto ir kuria ateities planus, ieškodami tinkamiausio sprendimo. Jiems ir skirta paroda „Mokymasis, studijos, karjera“, supažindinanti su studijoms Lietuvoje ir užsienyje, su reikalingiausiomis ir naujausiomis profesijomis, su karjeros ir verslo perspektyvomis, su stažuotėmis ir savanoryste.
Tradicinė tarptautinė žinių paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera“.
Tradicinė tarptautinė žinių paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera“. / Organizatorių nuotr.

Parodos projekto vadovės Jolantos Masiulienės teigimu, parodos „Mokymasis, studijos, karjera“ tikslas sukurti ne tik informatyvią, bet ir kūrybišką erdvę, kuri padėtų jauniems žmonėms lengviau apsispręsti ką rinktis ir nebijoti netradicinių kelių. „Jiems reikia ne tik informacijos, kuri greitai keičiasi ir kurioje lengva pasiklysti, bet ir konsultacijų su mokymo įstaigų specialistais, jau studijuojančiųjų nuomonės ir praktiškų patarimų, garsių žmonių patirties siekiant tikslo, įkvepiančių sėkmės istorijų, kurias bus galima išgirsti pirmą kartą organizuojamame „Idėjų inkubatoriuje“. Todėl parodoje siekiame sukurti ne akademinę, o kūrybišką ir dinamišką erdvę, – sako J. Masiulienė.

Pasirinkti padės ir Švietimo bei mokslo ministerijos organizuojama konferencija abiturientams „Ateitis prasideda šiandien“. Besidomintieji naujomis studijų galimybėmis galės dalyvauti diskusijoje su Švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi.

Pasak Švietimo ir mokslo viceministrės Nerijos Putinaitės, aukštosios mokyklos ir profesinio rengimo įstaigos keičiasi kasmet.

„Atnaujina auditorijas, mokymo bazes, kuria praktinio mokymo centrus – šie pokyčiai greitai pastebimi. Tačiau labai svarbūs pasikeitimai vyksta ir studijų organizavimo srityje: universitetai ir kolegijos atnaujina studijų programas, jas rengiant dalyvauja ir darbdaviai, kinta pati studijų filosofija, kai centre atsiduria studentas ir jam reikalingos kvalifikacijos. Ši paroda yra gera proga iš arčiau susipažinti su atsinaujinančių studijų ir mokymosi galimybėmis – ne internetu, per atstumą, o gyvai“, – teigia viceministrė.

Parodoje „Mokymasis, studijos, karjera“ dalyvaus 120 mokymo įstaigų: visi Lietuvos universitetai ir dauguma kolegijų, profesiniai mokymo centrai, amatų mokyklos, kalbų kursus rengiančios, tarptautinių programų organizacijos, savo studijų programas pristatys mokymo įstaigos iš Australijos, Danijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Lenkijos, Olandijos, Prancūzijos, Latvijos, Rusijos, Šveicarijos, Vengrijos, Vokietijos.

Dalyvių stenduose bus galima susipažinti su atnaujintomis studijų programomis, kurios kuriamos atsižvelgiant į verslo lūkesčius, priėmimo studijuoti ar mokytis sąlygomis bei kitokia informacija. Ne viena Lietuvos mokymo įstaiga pristatys visiškai naujas arba ypač perspektyvias specialybes ar profesijas. Pavyzdžiui, ekoturizmą, miestų inžineriją, aviacijos inžineriją, robotiką, atsinaujinančiąją energetiką, multimedijos technologijas, Europos viešąja politiką, tekstilės dizainą ir technologijas, transporto elektroniką ir kt. Lietuvos universitetų stenduose bus galima susipažinti ir su tarptautiškumą skatinančiomis jungtinių studijų programomis, kuriose dalyvauja ir kitų šalių aukštosios mokyklos.

Šiemet ypač plačiai bus pristatytos įvairios studijos ir karjeros galimybės užsienyje: Prancūzijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Šveicarijoje, Danijoje, JAV ir daugelyje kitų šalių. Pirmą kartą lankytojai čia galės susirinkti informaciją apie studijas Australijoje bei Vengrijoje.

Viena iš ryškiausių parodos naujienų – Europos Sąjungos iniciatyvos „Judus jaunimas“ stendas, kuriame bus galima susipažinti su ES judumo programomis moksleiviams, studentams, savanoriams ir norintiems pradėti savo verslą. Čia bus galima pasikonsultuoti ir susirinkti informaciją apie įvairias stažuotes, apie galimybes gauti darbą ar pradėti verslą ES šalyse, apie galimybes pradedantiesiems verslininkams padirbėti kartu su kurios nors įmonės savininku, apie tarptautinius jaunimo mokymosi mainus, apie savanorystę.

Paroda „Mokymasis, studijos, karjera“ vyks vasario 2-4 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Jos metu bus suorganizuota apie 70 seminarų, diskusijų, paskaitų, vyks TV laidos „Gimnazistai“ filmavimas, pranešimus skaitys ir savo sėkmės istorijomis dalinsis garsūs žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius