Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mokymasis. Studijos. Karjera 2009“ skatins studijuoti Lietuvoje

Vasario 19–21 dienomis Vilniuje „Litexpo“ parodų rūmuose vyks septintoji tarptautinė aukštojo mokslo, profesinio mokymo ir kvalifikacijos kėlimo paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera 2009“. Šįmet bene daugiausia dėmesio bus skiriamas studijų Lietuvoje skatinimui.
Knyga
Knyga / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Mokymasis

Organizatorių teigimu, parodoje dominančios informacijos ras abiturientai, studentai, dirbantys žmonės ir darbdaviai.

Abiturientams parodoje susipažins su visų Lietuvos aukštųjų mokyklų, kolegijų, profesinio mokymo mokyklų studijavimo sąlygomis bei išsirinks, kur studijuoti. Studentai sužinos apie galimybes tęsti studijas užsienyje bei įsidarbinimo galimybes. Dirbantieji parodoje sužinos, kaip kelti profesinę kvalifikaciją, studijuoti nuotoliniu būdu arba kaip tęsti nebaigtas studijas. Darbdaviai susipažins su būdais, kaip investuoti į savo darbuotojų mokymus, žinias ir tobulėjimą.

„Ypatingas dėmesys bus skiriamas amatams ir profesijoms. Profesinių mokyklų stendas parodoje virs į amatų miestelį, kuriame bus gyvai pristatomos profesijos: juvelyrika, fotografija, senieji tradiciniai amatai, floristika. Parodoje informacija bus pateikta ne tik „sausai“, bet ir šiuolaikiškai, interaktyviai“, - spaudos konferencijoje sakė Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

N.Putinaitė akcentavo, kad ypatingas dėmesys bus skiriamas būsimiems studentams. Abiturientas bus aiškinama, kaip keisis stojimo tvarka, ką siūlo mokslo ir studijų reforma.

„Šiais metais mokslo ir studijų reformą pristatome šūkiu „Studijuok Lietuvoje“. Stengsimės atsakyti į klausimus, kaip pagerės studijų kokybė, kas gaus studijų krepšelį, kaip plėsis galimybės studijuoti“, - kalbėjo viceministrė.

Tris dienas vyksiančioje Lietuvos parodų centro „Litexpo“ ir Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos organizuojamoje parodoje dalyvaus 117 mokymo įstaigų iš 16 šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Čekijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos, JAV, Kanados, Prancūzijos, Rusijos, Škotijos, Šveicarijos, Švedijos, Vokietijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius