-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokytojai nori kompensacijų už keliones į darbą

Iš miestų į kaimų mokyklas dirbti važinėjantys mokytojai norėtų, kad kelionės jiems būtų kompensuojamos. Mokytojai skaičiuoja, kad mėnesio išlaidos degalams ar autobusų bilietams siekia ir iki 150 eurų. Kai kurios savivaldybės mokytojų keliones jau kompensuoja. Dabar to paties siekia ir Radviliškio rajono mokytojai.
Mokytojo darbas
Mokytojo darbas / 123rf.com nuotr.

Kasryt iš Radviliškio į Grinkiškio gimnaziją atvyksta keli pedagogai. Kelionė pirmyn ir atgal – beveik 100 kilometrų. Nemažai mokytojų važinėja per kelias mokyklas. Tad per mėnesį degalams ar autobuso bilietams sako išleidžiantys nemažą sumą ir norėtų, kad ji būtų kompensuojama.

„Aišku būtų labai džiugu, jeigu mums kompensuotų kelionę. Aš pati vairuoju, būna kolega paveža. O jeigu negali – pati vairuoju. Atstumai dideli. Į Grinkiškį, į priekį ir atgal, išeina 90 kilometrų, o į Sidabravą – apie 70. Tai man iš atlyginimo apie 150 eurų kainuoja“, – sakė biologijos mokytoja Silva Morkūnienė.

Išgirdę, kad kai kurios savivaldybės jau apmoka mokytojų keliones į darbą, ir jie nutarė to paties prašyti Radviliškio valdžios.

„Gavom raštišką atsakymą, kad 2018 m. biudžetas jau suformuotas ir galimybės mokėti nėra“, – pasakojo kūno kultūros mokytojas Mindaugas Keniausis.

Radviliškio rajono politikai tikina, kad tuomet reikėtų kompensuoti ir medikų bei kultūros darbuotojų kelionių išlaidas. Savivaldybės politikai svarstė ir apie kaimų mokyklų uždarymą. Tačiau artėjant rinkimams, meras Antanas Čepononis nuomonę pakeitė.

„Mokyklų neuždarinėsim, tikrai siūlysiu kompensuoti, nes norime išlaikyti Radviliškio švietimo sistemą stabilią. Kuri buvo, yra ir manau tokia bus“, – pareiškė A.Čepononis.

Radviliškio rajono taryba kitą mėnesį vėl žada svarstyti mokytojų kelionių kompensavimo klausimą.

Į Radviliškio rajono kaimų mokyklas važinėja apie 100 mokytojų. Savivaldybė suskaičiavo, kad per metus jų kelionių išlaidos sudarytų apie 70 tūkst. eurų. Jei mokykla nuo mokytojo namų yra arčiau, kaip 7 kilometrai, kompensacija nepriklausytų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius