Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MRU viešės Indijos ambasadorė, bus aptariami ryšiai su šios šalies universitetais

Sausio 20 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) pirmą kartą lankysis Indijos Respublikos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė J. E. Monika Kapil Mohta. Garbingąją viešnią 10 val. priims Mykolo Romerio universiteto rektorius prof. dr. Alvydas Pumputis.
Mykolo Romerio universitetas
Mykolo Romerio universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ambasadorei bus pristatyti bendradarbiavimo su Indijos universitetais plėtros planai, kuriais siekiama įgyvendinti dėstytojų, studentų mainus ir kitus projektus. Taip pat bus supažindinta su MRU Indijos studijų centro veikla.

Pagal Universiteto ir tokių centrų steigėjos - Indijos kultūros ryšių tarybos (ICCR) pasirašytą sutartį, į MRU dvejiems metams dirbti yra atvykęs Kalkutos universiteto profesorius Raj Sekhar Basu. Profesorius, bendradarbiaudamas su MRU Indijos studijų centru, skaito paskaitas apie Indijos kultūrą, ekonomiką ir politiką, rengia, seminarus ir debatus. Universitete netrukus planuojama surengti didelę tarptautinę konferenciją Europos Sąjungos, Lietuvos ir Indijos, Azijos regiono šalių ryšių klausimais. Įvairialypė Indijos kultūra bus pristatoma parodose, koncertuose, filmų peržiūrose. MRU studentams sudaryta galimybė mokytis hindi kalbos.

Indijos studijų centro siekis – skatinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Indijos mokslo,  verslo ir kultūros institucijų įvairiose humanitarinių ir  socialinių mokslų srityse. Toks centras yra pirmasis ir vienintelis Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Pripažintuose pasaulio universitetuose Indijos kultūros ryšių taryba (ICCR) yra įsteigusi 60 Indijos studijų centrų. Buvęs Indijos ambasadoriaus Deepak Vohra, sutartį dėl Indijos studijų centro steigimo Universitete pavadinęs istoriniu įvykiu besiklostančių Indijos ir Lietuvos santykių srityje, sakė: „Indijos vyriausybė Mykolo Romerio universitetą rinkosi paveikta šios aukštosios mokyklos dinamizmo ir įžvalgumo įspūdžio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius