Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mykolo Romerio universitete įvyko moksleivių teisės žinių olimpiados finalas

Balandžio 27-ą dieną Mykolo Romerio universitete įvyko trečiosios moksleivių Nacionalinės teisinių žinių olimpiados finalas. Kovo pabaigoje startavusi trečioji Lietuvos mokyklų Nacionalinė teisinių žinių olimpiada pasiekė finišo tiesiąją, finale dėl nugalėtojų vardo rungėsi virš 300 moksleivių iš visos Lietuvos.
Teisės žinių olimpiados finalas
Teisės žinių olimpiados finalas / MRU nuotr.

Pirmasis etapas vyko mokyklose bei gimnazijose. Pirmame etape dalyvavo virš 1000 moksleivių ir rekordinis skaičius mokyklų – virš 80. Daugiausia dalyvių buvo iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Alytaus regionų. Pirmame etape mokiniai atsakė į iš anksto paruoštus testo klausimus iš įvairių teisės sričių. Organizatoriai, minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, į testą įtraukė klausimų ir iš Lietuvos teisės istorijos.

Lengviausi klausimai moksleiviams pasirodė apie Konstitucinę teisę, ES teisę ir vartotojų teises, o daugiausiai sunkumų sukėlė klausimai iš baudžiamosios teisės srities.

Finale, kuris vyko Mykolo Romerio universitete, moksleiviai varžėsi dėl geriausiųjų vardo, susirinkusius pasveikino Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, Mykolo Romerio universiteto studijų ir mokslo prorektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

Prieš finalą įvyko diskusija apie teisės svarbą jaunimo pilietiškumui, apie teises ir pareigas, kurioje dalyvavo šių metų olimpiados ambasadorė Seimo narė Aušrinė Armonaitė, Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Ryšių su žiniasklaida grupės vadovė Agnė Kazlauskaitė, LAT Civilinių bylų skyriaus teisėja Danguolė Bublienė, Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė Raminta Matulytė, FNTT Vilniaus apygardos valdybos viršininkas Dainius Baršauskas

Po diskusijos moksleivių laukė pagrindinis iššūkis – finalinis testas. Finalo nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti gegužės 16 dieną LR Teisingumo ministerijoje. Olimpiadą organizuoja Mykolo Romerio universiteto Teisės fakultetas kartu su Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija.

Pagrindinį prizą nugalėtojams įsteigė advokatų kontora „Eversheds Saladžius“.

Šią iniciatyvą palaiko, Europos komisijos atstovybė Lietuvoje, Lietuvos advokatūra, Švietimo ir mokslo ministerija, visos svarbiausios Lietuvos teisinės institucijos: Nacionalinė teismų administracija, Lietuvos antstolių rūmai, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Generalinė prokuratūra, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, Lietuvos notarų rūmai, taip pat Švietimo ir mokslo ministerija, Ugdymo plėtotės centras ir Lietuvos moksleivių sąjunga.

Olimpiados informacinis partneris – 15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius