-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mykolo Romerio universiteto rektore išrinkta prof. dr. Inga Žalėnienė

Ketvirtadienį Mykolo Romerio universiteto (MRU) uždarame Tarybos posėdyje slaptu balsavimu naująja Universiteto rektore išrinkta Mykolo Romerio Teisės mokyklos Privatinės teisės instituto profesorė daktarė Inga Žalėnienė. Naujoji rektorė šioms pareigoms paskirta penkerių metų kadencijai, skelbiama išplatintame pranešime žiniasklaidai.
Inga Žalėnienė
Inga Žalėnienė / MRU nuotr.

Rektorių universiteto Taryba renka ir skiria viešo konkurso būdu. Konkurse taip pat dalyvavo MRU Aristoteliškų studijų ir kritinės teorijos centro vadovas profesorius daktaras Andrius Bielskis.

Universiteto Tarybos pirmininkė Roma Žakaitienė pabrėžė, kad šiame universiteto raidos etape labai svarbus nuoseklus jau pradėtų reikšmingų darbų tęstinumas kuriant dinamišką, pažangų, šiuolaikinio pasaulio iššūkius priimantį universitetą. „Taryba išreiškė tvirtą pasitikėjimą prof. dr. Ingai Žalėnienei įvertinusi jos ilgametę vadybos patirtį, lyderystės savybes, gebėjimus sutelkti, įkvėpti universiteto bendruomenę ir Tarybai pristatytą penkerių metų universiteto ateities viziją", – pabrėžė R.Žakaitienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Roma Žakaitienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Roma Žakaitienė

„Dėkoju Tarybai ir akademinei bendruomenei už išreikštą pasitikėjimą. Esu šio universiteto alumnė, jaučiu asmeninę ir profesinę atsakomybę už tolesnę sėkmingą, efektyvią ir tvarią universiteto raidą, augimą ir stiprėjimą. Strateginės universiteto veiklos gerinant studijų kokybę, stiprinant mokslinę veiklą bei tarptautiškumą bus tęsiamos ir toliau, tačiau svarbu ne tik tęsti pradėtus darbus, bet ir būti drąsiems, veržliems įgyvendinant inovatyvaus, tvaraus universiteto koncepciją",– sakė I.Žalėnienė.

I.Žalėnienė nuo 2017 metų ėjo MRU Mokslo ir studijų prorektorės pareigas. 2010-2012 metais ji buvo mokslo prorektorė, 2012-2016 metais – mokslo ir tarptautinių ryšių prorektorė. I.Žalėnienė taip pat yra Pasaulio universitetų asociacijos (IAU) valdybos narė.

Iki tol MRU rektorius buvo Algirdas Monkevičius, kuris sausį tapo Švietimo, mokslo ir sporto ministru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius