-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NEC: egzaminus mokiniai rinksis jau rugsėjį, ilgės brandos darbų rengimo trukmė

Kitais mokslo metais keliomis savaitėmis ilgės brandos darbų rengimo trukmė, o nuo 2019-ųjų šį darbą bus pasiūlyta rengti III gimnazijos klasės mokiniams, praneša Nacionalinis egzaminų centras (NEC). Šių ir kitų pokyčių centras teigia besiimantis atsižvelgdamas į pageidavimus.
Klasė
Klasė / 123FR nuotr.

„Išgirdome pageidavimą, kad reikia ilginti brandos darbo rengimo trukmę – kitais metais ji abiturientams ilgės keliomis savaitėmis, o nuo 2019 metų sausio bus pasiūlyta brandos darbą pasirinkti ir III gimnazijos klasės mokiniams, taigi jie galės brandos darbą rengti ilgiau negu metus“, – žiniasklaidai išplatintame komentare teigia NEC direktorė Saulė Vingelienė.

Anot jos, mokiniai jau rugsėjį galės pasirinkti, kokius brandos egzaminus jie ketina laikyti.

„Tai paskatins juos anksčiau pradėti tikslingai mąstyti apie savo planus baigus mokyklą, o savivaldybės ir mokyklos galės iš anksto rengtis užtikrinti ugdymo proceso ir egzaminų dermę. Svarstymui jau skelbiamas 2019 m. brandos egzaminų sesijos tvarkaraščio projektas. Planuojama jį patvirtinti iki rugsėjo pradžios“, – dėsto NEC vadovė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulė Vingelienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulė Vingelienė

Kitąmet vietoj trijų užsienio kalbų kalbėjimo dalies vertintojų, anot S.Vingelienės, galėtų dalyvauti du vertintojai – esą užsienio kalbų kalbėjimo dalies vertinimas reikalauja didelių administravimo išteklių.

„Kiti vertinimai būtų organizuojami perklausant įrašus“, – teigia ji.

Nuo kitų metų, pasak S.Vingelienės, bus sukurtas egzamino užduočių bankas.

„Visi planuojami pokyčiai aptariami su švietimo bendruomene. Taigi iš jos laukiame konstruktyvių pasiūlymų“, – priduria ji.

Šiemet valstybinius brandos egzaminus laikė 31 640 mokinių, iš jų 1273 mokyklą baigė ankstesniais metais. Egzaminų sesija jau baigėsi, mokiniai sužinojo rezultatus ir dėl apeliuotų egzaminų darbų. Apie tai daugiau – čia.

TAIP PAT SKAITYKITE: Saulė Vingelienė: 2018 metų brandos egzaminų sesija: kas po jos turėtų keistis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius