-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaprasta studentų svajonė – 13 000 km per laukinę Rusiją – kol kas pamiršta

Ar pamenate kelis studentus, puoselėjusius viltį šią vasarą leistis į 13 tūkst. kilometrų kelionę po laukinę Rusiją? Tai, ką jie planavo padaryti, savo sudėtingumu nenusileidžia Holivudo žvaigždės Ewano McGregoro ir Charley Boormano žymiesiems žygiams aplink pasaulį motociklais.
Vytautas Daniliauskas ir Paulius Naujalis
Vytautas Daniliauskas ir Paulius Naujalis / 15min.lt/Mykolo Vadišio nuor.

Vis dėlto pasiruošti kelionėms garsiesiems britų vyrukams padėjo televizijos prodiuseriai, operatoriai, medikai, mechanikai, išgyvenimo gamtoje specialistai ir vizas koordinavusios sekretorės. O štai studentai kelionei ruošėsi patys. Deja, nesulaukę finansinės pagalbos ir nesurinkę reikiamos kelionei pinigų sumos, kuriam laikui savo svajonę atidėjo į šalį ir su senu „Mitsubishi Pajero“ džipu nusprendė leistis į Krymą.

Publikuojame pirmąjį vieno iš keliautojų Pauliaus pasakojimą:

„Mes, studenčiokai, ketinę važiuoti iki Baikalo, ruošiamės į Krymą. Sibiran nepavyko, nes pinigų trūksta, o be atsarginių ratų, dalių ir draudimų toli nenukeliausi.

Krymas arčiau ir keliai ne tokie baisūs. O ir pasiruošimo reikia mažiau. Ketinome išvažiuoti liepos 4 d., bet seną mūsų džipuką, senesnį už daugumą važiuojančių, prisireikė tvarkyti.

Ir galo niekaip nebuvo: virini virini, lopai lopai, dar kas nors nulūžta, sugenda, sudūžta... Technikinė visokių lempelių lempučių reikalauja, kurioms laidų laidelių parūpinti tenka. Taip ir krapštėmės savaitę. Su nuotykiais. Pakeliui tėvams malkas nešiodami, stogus dengdami ir vyšnias skindami. O dabar jau išvažiuojame, pagaliau!

Keliausime per Lenkiją, kad nereikėtų Baltarusijos vizų. O jau Kryme... Laukia daug urvų, daug kalnų, bunkerių slapčiausių, muziejukų ir dvarelių, visokių grožių ir pakrančių. Lietuvos didieji kunigaikščiai ten truputėlį griovė... Rašo, kad seną graikų gyvenvietę (jos gražios, žinot, su kolonomis...) pirmas Algirdas apgriovė, paskui – Vytautas. Tai va ir keliausime paklausinėti, kas jiems lietuviai – užkariautojai ar broliai. Palinkėkite sėkmės!“

Studentų kelionės įspūdžius sekite 15min.lt „Studentų zonoje“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius