-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio taikos premijos įteikime dalyvavusi lietuvė Guoda Lomanaitė: „Svarbu priminti ES institucijoms, kad jauni žmonės tęs pradėtus darbus“

Gruodžio 10 d. Osle (Norvegija) Europos Sąjungai (ES) buvo įteikta Nobelio taikos premija. Jos įteikimo ceremonijoje dalyvavo ir lietuvė Guoda Lomanaitė. Merginos nuomone, svarbu priminti ES institucijoms, kad jauni žmonės yra tie, kurie tęs pradėtus darbus.
Nobelio taikos premijos įteikime Osle dalyvavo ir lietuvė Guoda Lomantaitė (kairėje).
Nobelio taikos premijos įteikime Osle dalyvavo ir lietuvė Guoda Lomanaitė (kairėje). / Asmeninio archyvo nuotr.

26-erių G.Lomanaitė Lietuvoje baigė bakalauro studijas Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute Vilniaus universitete. Po kelių metų pertraukos įstojo į tarptautinės magistrantūros ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto programą – tarptautinę vadybą ir rinkodarą. Šiuo metu mergina studijuoja Norvegijoje.

„Viena iš ISM siūlomų studijų mainų programų yra dvigubo diplomo programa su BI Norvegijos verslo mokykla (BI Norwegian Business School – angl). Taigi suaplikavau ir šiuo metu esu viena iš šešių ISM studentų pagal šią programą besimokančių Osle“, – 15min.lt „Studentų zonai“ apie studijas Norvegijoje ėmė pasakoti G.Lomanaitė.

Pagal šią programą, anot Guodos, sėkmingai pabaigus du semestrus studijų užsienio universitete, gaunami du diplomai – ISM ir atitinkamo užsienio universiteto. Mergino studijų kryptis nepakito – Osle ji studijuoja tarptautinę vadybą (international management – angl.).

Išrinkta EJF viceprezidente

Veiklios merginos įsitraukimas į jaunimo veiklą atvedė ją į Europos jaunimo forumą (EJF), kurio tikslas – ginti jaunimo teises tarptautinėse institucijose, tokiose kaip Europos Taryba (ET) ir Jungtinės Tautos (JT). Vienoje didžiausių jaunimo organizacijų sąjungų, jungiančių šalių ir tarptautines nevyriausybines jaunimo organizacijas Europoje, iš pradžių ji buvo nominuota į vieną iš EJF darbo grupių – Darbo su jaunimu plėtra (youth work development – angl.). Neseniai ji buvo išrinkta ir į organizacijos, vienijančios 98 jaunimo organizacijas iš visos Europos, valdybą.

„Savo, kaip EJF viceprezidentės, kadenciją pradėsiu nuo sausio 1 d., o iki tol esu viena iš aštuonių valdybos narių. Šiuo metu mūsų didžiausias prioritetas yra užtikrinti, jog nauja programa „YES“ („Youth Education Sport“ – angl.), pakeisianti jaunimo programą „Veiklus jaunimas“ išlaikytų nuostatas, kurios remtų neformalų ugdymą, paramą darbo su jaunimu sistemai, savanorystės skatinimą, platesniame kontekste, kad naujas Europos Sąjungos finansavimo programų etapas nuo 2014 metų būtų daugiau orientuotas į jaunus žmones“, – teigė Guoda.

Jaunimas – dabarties ir ateities simbolis

Sužinojus, kad ES buvo skirta Nobelio taikos premija, EJF kilo mintis, kad apdovanojimą galėtų atsiimti jauni žmonės – kaip dabarties ir ateities simbolis.

Būti pakviestai dalyvauti ceremonijoje ir vienai iš šešių jaunų žmonių atstovauti jaunimo balsą yra didelė garbė. Sakė Guoda.

Anot merginos, politiniame ES kontekste, kur jaunimo nedarbas kai kuriose šalyse viršija 50 proc., ruošiama nauja Jaunimo programa ir svarstoma ateinančio laikotarpio – 2014-2020 – ES struktūrinių fondų fondų daugiametė parama EJF, kaip organizacijai, atstovaujančiai jaunimo interesus. Guodos nuomone, svarbu priminti ES institucijoms, kad jauni žmonės yra tie, kurie tęs pradėtus darbus.

„Taigi aptarę šią mintį su Europos Tarybos ir Europos Komisijos atstovais radome kompromisą, kaip įtraukti jaunus žmones: sutarėme, jog EJF deleguos du asmenis bei visos institucijos kartu įgyvendins trumpą konkursą jauniems žmonėms iš visos Europos ir jo metu išrinks papildomus keturis jaunus žmones iš skirtingų amžiaus kategorijų prisijungti prie delegacijos“, – pasakojo Guoda.

Jos teigimu, premija įteikta ES – iš principo kiekvienam europiečiui, todėl būti pakviestai dalyvauti ceremonijoje ir vienai iš šešių jaunų žmonių atstovauti jaunimo balsą yra didelė garbė.

Laukite tęsinio apie Guodos studijas Osle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius