-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Norinčiųjų studijuoti socialinius ir biomedicinos mokslus bus keturis kartus daugiau nei technologinius

Šiemet konkursas studijuoti socialinius ir biomedicinos mokslus bus keturis kartus didesnis nei technologijos ar fizinius mokslus, prognozuoja Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) prezidentas Pranas Žiliukas.
Studentai
Likus dešimčiai dienų iki priėmimo registracijos pabaigos, internetinėje bendrojo priėmimo sistemoje buvo užsiregistravę 36,6 tūkst. stojančiųjų į aukštąsias mokyklas. / V.Bukėno/BFL nuotr.
Temos: 2 Studijos Studentai

„Konkursas į socialinius ir biomedicinos mokslus bus keturis kartus didesnis nei į technologijos ar fizinius mokslus“, – trečiadienį Lietuvos radijui sakė P.Žiliukas.

Jo teigimu, prie pabaigos artėjant stojančiųjų pageidavimų priėmimui, matyti, kad toliau mažėja susidomėjimas technologijos ir fiziniais mokslais.

„Jeigu dar prieš trejetą metų turėdavome iki 18 proc. stojančiųjų pageidavimų į technologijos mokslus, tai šiemet šis procentas yra 10,8 proc., pernai buvo 12 procentų“, – sakė LAMABPO prezidentas.

Kita vertus, jis atkreipė dėmesį, jog vis daugėja stojančiųjų į mediciną.

Daugėja stojančiųjų į mediciną.

„Medicinos lyderis – Lietuvos sveikatos mokslų universitetas“, – sakė P.Žiliukas.

Pasak jo, medicina Lietuvos sveikatos mokslų universitete patenka į dešimtuką tarp pirmu numeriu dažniausiai nurodomų pageidaujamų studijų.

Anot P.Žiliuko, populiariausios mokyklos nesikeičia. Pozicijų neužleidžia Vilniaus universitetas, tarp kolegijų dėl populiariausios titulo varžosi Vilniaus ir Kauno kolegijos.

Norintieji studijuoti aukštosiose mokyklose savo prašymus dar gali pateikti iki liepos 22 dienos. Liepos 26 dieną bus pradėti skelbti priėmimo rezultatai.

Šiemet Lietuvos mokyklas baigia apie 40 tūkst. abiturientų.

Likus dešimčiai dienų iki priėmimo registracijos pabaigos, internetinėje bendrojo priėmimo sistemoje buvo užsiregistravę 36,6 tūkst. stojančiųjų į aukštąsias mokyklas. 30,7 tūkst. stojančiųjų pradėjo pildyti savo pageidavimus į aukštųjų mokyklų programas.

Numatoma, kad valstybė finansuos beveik 19 tūkst. pirmakursių studijas – 9,7 tūkst. universitetuose ir 9,2 tūkst. kolegijose.

Bendrajame priėmime šiemet dalyvauja 44 valstybinės ir privačios aukštosios mokyklos: 21 universitetas ir 23 kolegijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius