Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norintys studijuoti menų ar pedagogines specialybes raginami suskubti pildyti stojimo prašymus

Norintys aukštosiose mokyklose studijuoti menų srities ar pedagogo kvalifikaciją suteikiančias studijų programas raginami suskubti pildyti stojimo prašymus.
Studentai
Studentai / BFL/Vlado Bukėno nuotr.

„Nors iki kitos savaitės dar tęsiasi pagrindinė brandos egzaminų sesija, stojantieji kviečiami bendrojo stojimo prašymus pildyti jau dabar. Ypač suskubti turėtų stojantieji į menų srities ir/ar pedagogo kvalifikaciją suteikiančias studijų programas. Pagrindinė stojamųjų egzaminų sesija į menų programas bei stojančiųjų į pedagogikos studijas motyvacijos vertinimas prasideda jau kitą savaitę – birželio 19 diena“, – informavo Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO).

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

„Į savo prašymą įterpti studijų programas, kurioms reikia stojamojo egzamino arba motyvacijos vertinimo, stojantieji gali iki tol, kol liks 24 valandos iki pirmojo stojamojo egzamino. Stojamojo egzamino reikia menų srities studijų programoms, o motyvacijos vertinimo reikia švietimo ir ugdymo studijų programoms“, – BNS sakė LAMABPO atstovė spaudai Aldona Steponavičiūtė.

Vėliau šie stojantieji, kaip ir visi kiti, kuriems stojamasis egzaminas ar motyvacijos įvertinimas nereikalingas, prašymus koreguoti galės iki liepos 23 dienos 17 val.

Stojantieji prašymus į pirmosios pakopos studijas universitetuose ir kolegijose kviečiami pildyti internetu www.lamabpo.lt.

Priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas prasidėjo birželio 1 dieną.

Iki penktadienio popietės LABA BPO informacinėje sistemoje pirmąjį registracijos žingsnį atliko (pateikė vardą, pavardę ir el. pašto adresą) daugiau kaip 15 tūkst. stojantieji. Iš jų daugiau kaip 10 tūkst. jau užpildė savo pirmojo etapo prašymo pageidavimus. Iš viso jie pareiškė per 51 tūkst. pageidavimų – tai yra pasirinko konkrečias studijų programas konkrečiuose universitetuose, nurodydami studijų formą ir finansavimą.

Šiemet baigiančiųjų mokyklas, kaip ir baigusiųjų nuo 2010 m., atestato duomenys iš valstybinių duomenų bazių į LAMA BPO sistemą bus įkeliami pačių stojančiųjų. Tie, kurie įgijo vidurinį išsilavinimą 2009-aisiais ir anksčiau, po to, kai užsiregistruos LAMA BPO informacinėje sistemoje, kviečiami atvykti į vieną iš dvylikos LAMA BPO duomenų tvarkymo punktų ir pateikti savo atestatą ir kitus reikalingus dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius