-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo 2021-ųjų bandys didinti mokyklų vadovų algas, nors tam lėšos nesuplanuotos

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija su švietimo profsąjungos kolektyvine sutartimi sutarė, jog nuo 2021-ųjų sausio augs mokyklų vadovų, jų pavaduotojų bei skyrių vedėjų darbo užmokestis. Tam, planuojant kitų metų biudžetą, reikėtų atseikėti 18 mln. eurų, tačiau kol kas tokios išlaidos nenumatytos. Biudžeto pataisymų, jei prireiks, žada imtis komitetas Seime.
Banknotų iliustracijos
Banknotų iliustracijos / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pagal kolektyvinę sutartį, nuo kitų metų sausio 1-osios turėtų nelikti mokyklų vadovų, jų pavaduotojų ugdymui ir mokyklų ugdymą organizuojančių skyrių vedėjų pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientų intervalų – galiotų maksimalūs pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientai.

Šį klausimą trečiadienį aptarė Seimo Švietimo ir mokslo komiteto nariai. Posėdyje dalyvavusi švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič sutiko, jog mokyklų vadovų, jų pavaduotojų darbo užmokestis pastaruoju metu kito nežymiai, o skirtumai esą dar labiau išryškėjo, kai rudenį išaugo mokytojų algos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jolanta Urbanovič
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jolanta Urbanovič

„2020 metais buvo patikslinti pareiginės algos koeficientai, dėl to patikslinimo ir pareiginės algos bazinio dydžio mokyklų vadovų darbo užmokestis 2020 metais padidėjo vidutiniškai truputį virš 5 proc., o pavaduotojų – maždaug tik 1,5 proc., gal truputį daugiau“, – vardijo ji.

Vidutinė mokyklų vadovų alga „ant popieriaus“ dabar siekia 1700 eurų, pavaduotojų ugdymui – 1694 eurus, ugdymą organizuojančių skyrių vedėjų – 1294 eurus, teigė viceministrė.

Norint padidinti šių profesijų atstovų darbo užmokestį pagal kolektyvinės sutarties nuostatas, tam, pasak J.Urbanovič, kitų metų biudžete papildomai reikės rasti 18 mln. eurų.

„Tikrai ministerija šią reikmę laiko prioritetu, todėl tikrai būtina sutelkti visas pastangas, kad šios lėšos būtų įtrauktos į 2021 metų valstybės biudžeto projektą“, – tikino viceministrė.

Visgi paklausta, ar su Finansų ministerija lėšų poreikis suderintas ir jos jau numatytos kitų metų biudžete, J.Urbanovič pripažino, kad ne.

„Šiuo metu, dabartinėje situacijoje tas 18 mln. eurų nėra įtraukta į biudžeto maksimalius asignavimus“, – nurodė viceministrė.

Dėl to Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas, „valstietis“ Eugenijus Jovaiša apgailestavo ir žadėjo imtis iniciatyvos, jei prireiks.

Tenka apgailestauti, kad mokyklų vadovų 18 mln. eurų poreikis iš Finansų ministerijos lauko išslysta kaip nereikšmingas.

„Tenka apgailestauti, kad mokyklų vadovų 18 mln. eurų poreikis iš Finansų ministerijos lauko išslysta kaip nereikšmingas – kitaip neįvertinsi, – dėstė Seimo narys.

– Komitetas ir aš, kaip ir praeitais metais, kaip ir visais kitais metais, mėginsime koreguoti biudžetą, nustatant jau Seime tuos prioritetus, kuriuos mes matome.“

Kitų metų valstybės biudžeto projektą Seimui ketinama pateikti spalio 20 dieną.

TAIP PAT SKAITYKITE: V.Šapoka savo įpėdiniui rodo į skolos augimą – turėsime apsigręžti, bet dabar naktinių reformų nereikės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius