-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo kovo 1-osios prasideda registracija į Klaipėdos mokyklas

Kovo 1 d. startuoja elektroninė registracija į Klaipėdos mokyklas naujiesiems mokslo metams. Elektroninius prašymus bus galima teikti iki gegužės 3 d.
Mokiniai klasėje
Mokiniai klasėje / 123RF.com nuotr.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2021-02-05 įsakymu Nr. AD1-177 nustatyta, kad prašymai mokytis 2021–2022 mokslo metais, prisijungus prie Klaipėdos miesto savivaldybės interneto svetainės (www.klaipeda.lt) paskyros „Priėmimas į mokyklas“, pradedami registruoti:

nuo š. m. kovo 1 d. 10 val. į 9 klases (I gimnazijos klases);

nuo š. m. kovo 2 d. 10 val. į 10 – 12 klases (II – IV gimnazijos klases);

nuo š. m. kovo 3 d. 10 val. į 1 klases;

nuo š. m. kovo 5 d. 10 val. į 2 – 4 ir 6 – 8 klases;

nuo š. m. kovo 8 d. 10 val. į 5 klases.

Prašymai informacinėje sistemoje registruojami pradedant lankyti mokyklą, ją keičiant arba toje pačioje mokykloje, pereinant mokytis pagal aukštesnio lygmens ugdymo programą (iš priešmokyklinio į pradinio ugdymo programą (į 1 klasę), iš pradinio į pagrindinio ugdymo programą (į 5 klasę), iš pagrindinio į vidurinio ugdymo programą (į 11 klasę)).

Prašymus mokytis savivaldybės mokyklose registruoti sistemoje gali visi Lietuvos Respublikos piliečiai, nepriklausomai nuo jų deklaruotos gyvenamosios vietos, ir asmenys, turintys leidimus laikinai ar nuolat gyventi Lietuvoje.

Pildant prašymą, yra galimybė rinktis 3 ugdymo įstaigas, tačiau viena pasirinktų mokyklų būtinai turi būti priskirta pagal deklaruotą gyvenamąją vietą. Iš anksto aiškintis, kokia mokykla yra arčiausiai namų, nebūtina – Sistema pati sugeneruos šiuos duomenis. Svarbu: registruojantis mokyklos turi būti nurodomos prioriteto tvarka – pradedant nuo tos, kurioje mokytis norima labiausiai.

Kitų savivaldybių teritorijose gyvenantys asmenys taip pat gali laisvai rinktis ne daugiau kaip 3 savivaldybės mokyklas (priskirtų mokyklų šiai asmenų grupei nėra), jie bus priimami į mokyklų laisvas vietas. Jeigu pagrindinio priėmimo metu asmuo nepateks nė į vieną pasirinktą mokyklą, Sistemoje bus galima koreguoti prašymą ir pasirinkti kitas mokyklas, kuriose liko laisvų vietų.

Dar vienas svarbus momentas – įsiminti motyvacijos vertinimų mokyklose datas. Žinotina, kad kai kuriose miesto mokyklose vykdomos stojančiųjų atrankos (pvz., į „Ąžuolyno“, „Vėtrungės“, Vydūno gimnazijas), kuomet mokinys turi atlikti paskirtas užduotis. Motyvacijos vertinimų datos bus patvirtintos iki š. m. kovo 1 d. Jos bus skelbiamos Klaipėdos miesto savivaldybės, taip pat mokyklų interneto svetainėse.

Apie priėmimą tėvai bus informuoti birželio pradžioje el.paštu, nurodytu Sistemoje pildant priėmimo prašymą. Taip pat sprendimą matys Sistemoje. Asmenys, pasirinkę Sistemos priskirtas mokyklas, ne vėliau kaip per 10 kalendorinių dienų mokykloms turės pateikti priėmimo dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius