-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pirmos klasės – interaktyvios ir žaismingos pamokos

Naujais mokslo metais dar viena Lietuvos mokykla savo mokiniams ir mokytojams atvėrė „Aktyvios klasės“ duris. Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos pirmokai nuo šio rudens į mokslus pradeda kibti ypač moderniai – mokydamiesi iš skaitmeninių vadovėlių bei atlikdami užduotis prie interaktyvios lentos. Tai – jau dešimtoji sostinės ir 76-oji Lietuvos mokykla, kurioje įrengiama tokia išmani, leidyklos „Šviesa“ inicijuota klasė.
Interaktyvi lenta priešmokyklinėje grupėje
Interaktyvi lenta.

Šioje klasėje besimokantys moksleiviai įvairius uždavinius – nuo matematikos lygčių iki gamtos pažinimo užduočių – sprendžia interaktyvioje lentoje.

Mokymosi turinys nebėra statiškas, jis – dinamiškas, besikeičiantis ir gyvas, tarytum bendraujantis su moksleiviu ir žaisminga bei šiuolaikiška forma suteikiantis grįžtamąjį ryšį apie tai, kaip jam sekasi. Mokomieji dalykai vaikams perteikiami integruotai, t.y. aptariant bendras temas, pavyzdžiui, šeimą, profesijas ar metų laikus.

Pasak S.Daukanto progimnazijos direktorės Jūratės Kalibatienės, sprendimą įrengti „Aktyvią klasę“ padiktavo besikeičiantys šiuolaikinių vaikų poreikiai.

Be to, mums labai svarbu, kad kartu su technologiniais sprendimais suteikiami ir profesionalūs mokymai pedagogams, kurie galės dar geriau atlikti savo darbą.

„Aktyvios klasės“ sprendimas pritaikytas šių dienų vaikų poreikiams – patenkina jų smalsumą naudojantis naujausiomis technologijomis bei padeda greičiau tobulėti. Būtent dėl šių priežasčių nuspręsta tokias klases įrengti mūsų mokykloje. Be to, mums labai svarbu, kad kartu su technologiniais sprendimais suteikiami ir profesionalūs mokymai pedagogams, kurie galės dar geriau atlikti savo darbą“, – sako J.Kalibatienė.

Leidyklos „Šviesa“ el. produktų vadovo Tado Puko teigimu, šių dienų vaikus technologijos supa nuo pat mažens, todėl ir mokykloje dėstomi dalykai jiems lengviau ir greičiau perprantami, kuomet pateikiami įdomesnėmis, intuityvesnėmis, labiau įtraukiančiomis formomis.

Anot jo, „Aktyvios klasės“ mūsų šalyje pradėtos įrengti prieš dvejus metus ir nuo to laiko apie jas sulaukiama tik teigiamų atsiliepimų tiek iš mokytojų, tiek iš mokinių.

„Naujus mokymosi būdus „Aktyviose klasėse“ jau išbandę moksleiviai tikina, kad taip jiems daug įdomiau ir lengviau mokytis, o pamokų metu jie ne tik nebijo būti pakviesti prie lentos, bet ir patys veržiasi atsakinėti.

Naujus mokymosi būdus „Aktyviose klasėse“ jau išbandę moksleiviai tikina, kad taip jiems daug įdomiau ir lengviau mokytis, o pamokų metu jie ne tik nebijo būti pakviesti prie lentos, bet ir patys veržiasi atsakinėti.

Tuo metu mokytojai, naudodamiesi skaitmeniniu turiniu, gali ne tik aiškiau ir paprasčiau išdėstyti pamokų medžiagą, realiu metu matyti, kaip vaikams sekasi atlikti užduotis bei taupyti savo laiką, bet ir tobulinti savo pedagoginius įgūdžius, nuolat konsultuotis su sprendimus kūrusiais ekspertais bei kitais juos naudojančiais kolegomis“, – sako T.Pukas.

Mokykloms, kuriose įrengiamos „Aktyvios klasės“, yra suteikiami skaitmeninių vadovėlių komplektai bei leidyklos „Šviesa“ interaktyvios pamokos įvairiems mokomiesiems dalykams, kurių jau parengta daugiau nei 500.  Mokytojai specialiai apmokomi, kaip efektyviai dirbti su šiuo turiniu, kad moksleiviai pasiektų geriausią rezultatą.

„Aktyvios klasės“ sprendimai yra skirti pradinių, 5–10 klasių bei gimnazijų moksleiviams. Iš viso šalies mokyklose šiuo metu veikia 76 „Aktyvios klasės“, o iki metų pabaigos, planuojama, jog jų skaičius perkops 100.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius