Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Nuotykių diena su KTU“ – 25 pramogos per 4 valandas

Gegužės 21 d., ketvirtadienį, 11 val. ryto viename moderniausių mokslo ir verslo centrų Baltijos šalyse Kauno technologijos universiteto (KTU) „Santakos“ slėnyje (K. Baršausko g. 59) vyks naujo formato atvirų durų diena moksleiviams – „Nuotykių diena su KTU“. Renginys – nemokamas.
KTU roko grupe „AITOR“
KTU roko grupe „AITOR“ / KTU nuotr.

„Netradicinės formos atvirų durų diena padės moksleiviams lengviau apsispręsti dėl būsimų studijų ir specialybės. Įprastos atvirų durų dienos, kuomet universitete dėstytojai moksleiviams pasakoja apie būsimas studijas, tačiau studijų eiga ir rezultatai nėra parodomi, yra pasenusios ir neefektyvios“, – įsitikinusi renginio organizatorė Deimantė Greičiūnaitė. 

Veido mimikomis rašys tekstą

Kiekvienas KTU fakultetas moksleiviams yra paruošęs įdomias ir neeilines programas.

Elektros ir elektronikos fakulteto atstovai moksleiviams parodys, kaip galima susikurti žibintuvėlį, kurį po renginio bus galima parsinešti namo. Apsilankiusieji prie Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto stende bus pamokyti pasigaminti šaliką. Informatikos fakulteto atstovai pasiūlys išbandyti KTU informatikų sukurtą neuro kompiuterija valdomą išradimą, kuris, užsidėjus specialų lankelį, veido mimikomis leidžia parašyti tekstą.

Moksleiviai, užsukę prie Cheminės technologijos fakulteto stendo, turės progą susipažinti su maisto kvapikliais, kurie naudojami įvairiuose maisto produktuose. Būsimieji studentai, pauostę 5-6 tokius kvapiklius, turės atspėti, kokį maisto kvapą suteikia šios medžiagos.

Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto atstovai kvies moksleivius išbandyti „Žodžių debesis“, kurių pagalba bus galima sužinoti, kokius žodžius jie dažniausiai vartoja savo asmeninėje paskyroje, socialiniame tinkle „Facebook“. Priėję prie Statybos ir architektūros fakulteto, moksleiviai turės galimybę nusifotografavę pamatyti, kurios jų kūno vietos yra pačios karščiausios, o kurios – šalčiausios. Tokiu būdu yra tikrinamos ir pastatų apšiltinimo sistemos. Nuotrauką moksleiviai galės atsispausdinti ir su savimi parsinešti namo.

Susipažinusieji su KTU fakultetais ir jų specifika, gaus specialius antspaudus. Surinkus bent tris tokius antspaudus, moksleiviai iš laimės šulinio galės išsitraukti prizą.

Beprotiškas skrydis su katapulta

„Visos moksleivių laukiančios pramogos yra skirtos pažinti mokslui, kuris yra visur aplink: mūsų kasdieniame gyvenime pramogose, pomėgiuose. „Nuotykių diena su KTU“ leis moksleiviams pamatyti, išbandyti ir tokiu būdu suprasti įvairias chemines reakcijas ir fizikos dėsnius, apie kuriuos mokomasi pamokų metu“, – pabrėžė D. Greičiūnaitė.

Moksleivių laukia ir neeilinė galimybė iššokti su katapulta. Drąsiausieji per keletą sekundžių bus iššauti į 20 metrų aukštį. Katapultos veikimo principas moksleiviams padės lengviau suprasti Niutono gravitacijos dėsnį.

Žaidimų kompiuteris „Xbox“ padės moksleiviams atrasti tokias specialybes, kaip Multimedijos technologijos, Informatika, Informatikos inžinerija, Programų sistemos. Kompiuterinis žaidimas Xbox yra rezultatas keleto mokslo sričių, susijungusių į vieną galutinį produktą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./KTU „Santakos“ slėnis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./KTU „Santakos“ slėnis

Milžiniškas stalo futbolas

Aktyvias pramogas mėgstantys moksleiviai savo jėgas galės išbandyti žaisdami KTU „Santakos“ slėnio lauko teritorijoje pripūstą gigantišką stalo futbolą. Moksleiviai patys pakeis žaidėjų figūrėles ir futbolą žais pagal stalo futbolo taisykles. Tokiu būdu pramogaudami, moksleiviai susidurs su inžineriniais dalykais, išmoks tinkamai apskaičiuoti atstumus, judėjimą tam tikrame plote.

„Išankstinės registracijos nevykdome – moksleiviai gali atvykti kartu su savo klase, mažesnieji ‒ su tėvais, vyresnieji – ir patys savarankiškai. Amžiaus taip pat neribojame“, – patikino D. Greičiūnaitė.

Renginio metu vyks koncertai

Viso renginio metu vyks ir koncertas, kurio metu pasirodys Universiteto roko grupė „Aitor“ kartu su reperiu Medonu. Dalyviams koncertuos ir po paskaitų muzikuojantys KTU studentai. Renginio organizatorės D. Greičiūnaitės įsitikinimu, KTU studentai – labai universalūs.

„Merginų grupės „4 roses“, kuri taip pat pasirodys „Nuotykių diena su KTU“, vokalistė Eglė Petrikaitė KTU studijuoja taikomąją matematiką. Taigi, net ir tiksliuosius mokslus krimsdami, KTU studentai yra meniški, kūrybingi ir aktyvūs“, – pažymi renginio organizatorė. 

Visapusiška pažintis su universitetu

Renginys apims visą KTU „Santakos” slėnio pastatą – nuo 1 iki 5 aukšto. Atvykusieji susipažins ne tik su KTU studijų programomis, atskirais fakultetais, meno kolektyvais, jaunųjų mokslininkų išradimais eksponuojamais parodoje-konkurse „Technorama 2015”, kuris taip pat vyks KTU „Santakos“ slėnyje, bet per pramogas pažins mokslą.

„Technoramos 2015” eksponatai užims pirmuosius du KTU „Santakos“ slėnio aukštus, o likusiuose trijuose bus įsikūrę Kauno technologijos universiteto fakultetų stendai, prie kurių priėję renginio dalyviai galės susipažinti su fakultetų veikla, studijų programomis, gaus aktualios praktinės informacijos apie priėmimą ir stojimą į Universitetą, reikiamus pateikti dokumentus.

Išsamesnė informacija apie „Nuotykių dieną su KTU“: moksleiviams@ktu.lt, tel.: 8 605 71778.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius