Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nyderlandai ketina uždrausti naudotis išmaniaisiais įrenginiais pamokų metu

Nyderlandai antradienį pranešė, kad ketina uždrausti naudotis išmaniaisiais įrenginiais pamokų metu, kad šie netrukdytų ugdymo procesui.
Telefonai klasėje
Telefonai klasėje / 123RF.com nuotr.

Nyderlandų vyriausybė nurodė, kad mobilieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji laikrodžiai trukdo mokiniams dalyvauti ugdymo procese.

Tokia taisyklė turėtų įsigalioti kitais metais.

„Daugėja įrodymų, kad mobilieji telefonai daro žalingą poveikį pamokų metu“, – teigiama Nyderlandų vyriausybės išplatintame pranešime.

„Mokiniai prasčiau susikaupia, o jų rezultatai prastėja“, – priduriame pranešime.

„Dėl šios priežasties nuo 2024 metų sausio 1 dienos mobiliųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų laikrodžių nebebus galima naudoti klasėse“, – nurodė vyriausybė.

Nyderlandų vyriausybė ragina mokyklų vadovus iki spalio susitarti su mokytojais, tėvais ir mokiniais dėl vidaus taisyklių.

Šalies centro dešiniųjų koalicija dar neįvedė oficialaus draudimo, tačiau tvirtina, kad pasilieka teisę tai įgyvendinti įvertinusi kitų metų progresą.

Švietimo ministras Robbertas Dijkgraafas parlamentui sakė, kad viliasi, jog šis žingsnis paskatins kultūrines permainas ir pagerins mokymąsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius