Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studento Ričardo Chmyznikovo svetainė padeda taupiems žmonėms beveik už dyką pasigydyti dantis

20-metis Ričardas Chmyznikovas neseniai sukūrė interneto svetainę ManoDantukai.lt. Ji naudinga ir odontologijos studentams, kuriems reikia pacientų praktikai, ir žmonėms, negalintiems skirti daug lėšų dantų gydymui.
Ričardas Chmyznikovas
Ričardas Chmyznikovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

R.Chmyznikovas yra antrojo kurso odontologijos studentas Lietuvos sveikatos mokslų universitete. Praktiką su pacientais jis galės atlikti tik nuo trečio kurso. Tačiau studentas jau dabar atkreipė dėmesį, kad vyresnių kursų jaunuoliams nuolat reikia pacientų praktikai.

Svetainė iškart išpopuliarėjo

„Socialiniame tinkle „Facebook“ turime uždarą grupę, kurioje siūlome vieni kitiems instrumentus, medžiagas, reikalingas odontologijos studijoms ir praktikai. Pamačiau, kad studentams viena svarbiausių problemų yra rasti pacientų praktikai. Šioje grupėje studentai vieni kitiems jų pasiūlo, dėl to grupėje pradėjo registruotis ir pašaliniai žmonės, ieškodami galimybių rasti pigų gydymą. Tada sumaniau sukurti viešą svetainę, prieinama visiems“, – pasakojo R.Chmyznikovas.

Svetainė jau sulaukė 250 susidomėjusių galimybę gydytis, 100 užsiregistravo.

Kovo 13 d. pradėjus veikti svetainė jau sulaukė 250 susidomėjusių galimybę gydytis, 100 užsiregistravo.

Garantuoja kokybę

ManoDantukai.lt suteikia galimybę be vargo pasiekti visus Lietuvos studentus odontologus. Tereikia užsiregistruoti svetainėje. Kai registracija baigta, studentai odontologai gauna pacientų aprašus ir pakviečia juos į nemokamą gydymą.

„Manau, tik labai maža dalis Lietuvos gyventojų žino apie šią galimybę sutaupyti. Darbo kokybė yra gera, kadangi visą gydymo procesą prižiūri dėstytojas, gydytojas odontologas, tad klaidų negali būti“, – tvirtino R.Chmyznikovas.

Kauno klinikų Dantų ir burnos ligų klinikos dėstytoja Giedrė Urnikienė taip pat tvirtino, kad specialistai griežtai kontroliuoja studentų darbą. „Jaunuoliai dirba atsakingai ir kruopščiai, juk jie tai daro ne dėl pinigų, neskuba, yra motyvuoti“, – teigė ji.

Daug sutaupo

Mokomojoje studentų salėje gydytas kaunietis Adolfas 15min.lt sakė, kad jam reikia parengti burną viršutinių dantų eilės protezavimui. „Tai labai brangi procedūra. Jei ne studentų pasiūlymas, būčiau bankrutavęs“, – šypsojosi atsisėdęs į kėdę vyriškis.

Kaune su siuntimu konsultacijos yra nemokamos. Be siuntimo burnos apžiūra kainuoja 2,5 euro. Po to mokama tik už procedūros metu sunaudotas medžiagas – iki 5 eurų. Vilniuje siuntimo nereikia. Kaip teigė R.Chmyznikovas, protezavimas kainuoja daugiau dėl dantų techniko darbo ir brangių medžiagų.

Ateityje studentas svajoja paversti svetainę portalu, kur žmonės rastų daug informacijos apie dantis, jų gydymą, odontologijos technologijas, galėtų diskutuoti forume.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius