-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

P.Baršauskas apskundė akademinės etikos kontrolieriaus sprendimą, kad jo monografijoje yra plagiato

Buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Petras Baršauskas apskundė teismui nepalankų akademinės etikos kontrolieriaus sprendimą.
Petras Baršauskas
Petras Baršauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apie Vilniaus apygardos administraciniam teismui šią savaitę pateiktą P.Baršausko skundą penktadienį informavo jam atstovaujanti advokatų kontora „Jurex“.

Pasak advokatės Jurgitos Judickienės, kontrolieriaus tyrimas buvo atliekamas vienašališkai, taip pat viršijant įgaliojimus ir nesilaikant skaidrumo bei teisės būti išklausytam principų. Jos teigimu, sprendimas priimtas nesilaikant Viešojo administravimo įstatymo, todėl teismo prašoma jį panaikinti.

Kontrolieriaus tarnyba spalį pareiškė, kad rengdamas habilitacinį darbą P.Baršauskas nesilaikė citavimo taisyklių ir pažeidė akademinės etikos reikalavimus. Tokią išvadą pateikęs kontrolierius Vigilijus Sadauskas nurodė Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) atšaukti sprendimą dėl laipsnio P.Baršauskui suteikimo.

Pats P.Baršauskas BNS skundo plačiau nekomentavo.

Kol vyksta teismas, tikrai nesileisiu į jokias diskusijas.

„Nenorėčiau komentuoti, paskui iškraipomi faktai, visokie kitokie dalykai, nenorėčiau... Kol vyksta teismas, tikrai nesileisiu į jokias diskusijas“, – ketvirtadienį BNS sakė PBaršauskas.

P.Baršauskas monografiją VGTU apsigynė 2002 metais.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius tyrimą dėl plagiato P.Baršausko monografijoje atliko gavęs buvusio Vytauto Didžiojo universiteto rektoriaus Algirdo Avižienio prašymą.

Dar atliekant šį tyrimą, P.Baršauskas po raginimų atsistatydinti KTU tarybai įteikė prašymą jį atleisti, ši jo prašymą tenkino. P.Baršauskas tuomet pripažino, kad jo darbe yra techninių klaidų, tačiau neigė plagijavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius