-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinis priėmimas į aukštąsias mokyklas šiemet vyksta dviem etapais

Liepos 23 dieną stojantieji į aukštąsias mokyklas sužinos pirmuosius stojimo rezultatus. Gavusieji kvietimą studijuoti liepos 24–28 dienomis turės atvykti į aukštąsias mokyklas pasirašyti studijų sutarčių. Kvietimo studijuoti pirmajame etape negavusieji galės dalyvauti antrajame etape ir koreguoti pasirinkimų seką.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Prašymus studijuoti šiemet pateikė apie 36 tūkst. stojančiųjų. Apie 29 tūkst. iš jų – šiemetiniai abiturientai, 7,6 tūkst. – bendrojo lavinimo mokyklas baigę anksčiau.

Pagrindinis priėmimas šiemet organizuojamas dviem etapais. Liepos 23 d., pasibaigus pirmajam etapui, stojančiajam sėkmės atveju bus pasiūlyta viena valstybės finansuojama ir viena valstybės nefinansuojama vieta, jei tokią stojantysis buvo pasirinkęs.

Jie gali pretenduoti į beveik 19 tūkstančių valstybės finansuojamų studijų vietų – 9,7 tūkstančio universitetuose ir 9,2 tūkstančio kolegijose, teigiama Švietimo ir mokslo ministerijos išplatintame pranešime spaudai.

Kaip praneša Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentas Pranas Žiliukas, nuo gegužės 25 d. iki liepos 20 d. LAMA BPO informacijos sistemoje užsiregistravo per 43 tūkst. asmenų. Dalis jų pateikė ne visą reikiamą informaciją, dalis apsigalvojo, todėl dėl valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų vietų šiemet rungsis apie 36 tūkst. stojančiųjų. Tikslūs skaičiai paaiškės liepos 22 d. vakare, kai savo ketinimus pareikš paskutinieji apeliacijas dėl brandos egzaminų įvertinimų teikę asmenys.

Pagrindinis priėmimas šiemet organizuojamas dviem etapais. Liepos 23 d., pasibaigus pirmajam etapui, stojančiajam sėkmės atveju bus pasiūlyta viena valstybės finansuojama ir viena valstybės nefinansuojama vieta, jei tokią stojantysis buvo pasirinkęs.

Jei stojantysis pateiktų pasiūlymų atsisakys arba neatsilieps į kvietimą, arba jokio pasiūlymo negaus, jis pateks į antrąjį priėmimo etapą ir liepos 24–28 d. galės koreguoti ankstesnių savo pasirinkimų eiliškumą, tačiau naujų pageidavimų įrašyti negalės.

Liepos 23 d. LAMA BPO informacijos sistemoje, į kurią stojantysis gali patekti su savo registracijos numeriu ir slaptažodžiu prisiregistravęs svetainėje www.lamabpo.lt , kiekvienam stojančiajam individualiai skirtose diagramose bus parodyta, su kokiu minimaliu konkursiniu balu pirmajame etape buvo kviečiama pagal kiekvieną stojančiojo prašyme nurodytą pageidavimą konkrečioje konkursinėje krypčių grupėje (jeigu tai valstybės finansuojamos vietos – vf) arba studijų programoje (jeigu tai valstybės nefinansuojamos vietos – vnf). Čia stojantysis pamatys ir savo laimėtas vietas.

Antrojo priėmimo etapo metu, liepos 24–28 dienomis, atskiroje diagramoje taip pat bus rodoma, kiek stojančiųjų, gavusių pakvietimą studijuoti atitinkamą studijų programą, sutiko priimti kvietimą ir pasirašyti studijų sutartį. Iš tos diagramos bus galima matyti, kiek vietų yra laisvų. Ši informacija padės stojančiajam apsispręsti, kaip antrajame etape koreguoti prašyme nurodytų pageidavimų seką. Dalyvaujantiems antrajame etape kvietimai studijuoti bus paskelbti liepos 29 d.

Rugpjūčio 5–8 dienomis vyks papildomas priėmimas į likusias laisvas studijų vietas. Dalyvaujantys papildomame priėmime galės deklaruoti kitus pasirinkimus nei pagrindiniame. Galutiniai bendrojo priėmimo rezultatai paaiškės po rugpjūčio 12 d.

Visą su bendruoju priėmimu susijusią informaciją galima rasti www.lamabpo.lt .

APLANKYKITE SPECIALIĄ ABITURIENTŲ RUBRIKĄ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius