-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamatę apleistus studentų bendrabučio kambarius VGTU studentai pratrūko: „Mes irgi tvarkomės“

Pasirodžius straipsniui „Studentų bendrabučiai Vilniuje ir Kaune: vaizdas skiriasi kaip diena ir naktis“ Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai pratrūko – „mes irgi tvarkomės!“ Jie pravėrė savo kambarių duris ir parodė, kad iš tiesų juose karaliauja tvarka ir švara.
VGTU bendrabučiai
VGTU bendrabučiai / VGTU nuotr.

Priminsime, kad 15min.lt pasiekė anonimo laiškas, žmogus atsiuntė dviejų studentų bendrabučių nuotraukas – VGTU ir Kauno technologijos universiteto (KTU). Jaunuolis atkreipia dėmesį į tai, kad sąlygos tiesiog nesulyginamos – VGTU bendrabutyje Nr. 4 pirmakursis esą tiesiog nustėro. Studentas gavo bendrabutį, o nuvykęs jo apžiūrėti ir radęs vaizdus, kurie matyti pridėtose nuotraukose, toli gražu juo nesusižavėjo.

Parodė, kaip gyvena iš tikrųjų

Pasirodžius minėtam straipsniui, anot VGTU Ryšių su visuomene skyriaus vadovės Audronės Vilčiauskienės, universiteto studentai, gyvenantys bendrabučiuose, ėmė piktintis, kad „straipsnyje pagal vieno kambario vaizdą bandoma nupiešti visų kambarių situaciją ir parodyti, jog studentai nemoka tvarkytis, tačiau tai nėra tiesa“. Taigi studentai atvėrė savo kambarių duris fotografui ir parodė, kaip iš tiesų gyvena.

Lyginama (ne)sulyginama

A.Vilčiauskienė teigė, kad straipsnyje sugretinti negyvenamas bendrabučio kambarys su kambariu, kuriame jau gyvena studentai ir tvarkosi patys. Tuo metu KTU viešųjų ryšių projektų vadovė Eglė Šliurpaitė 15min.lt patikino, kad kambariai nuotraukose iš tikrųjų gyvenami.

„Pas mus nėra nė vieno laisvo kambario. Tiesiog vienoje nuotraukoje tuščias kambarys – tik lovos (be daiktų), nes žmonės išsikraustė ir prieš rugsėjį atlaisvino kambarius naujai įstojusiems studentams. Visur kitur, kaip matote, – pilni daiktų kambariai“, – pažymėjo E.Šliurpaitė.

VGTU atkreipė dėmesį, kad universiteto bendrabučius administruojanti bendrovė UAB „Economus“ yra atsakinga už tvarką tik bendro naudojimo patalpose.

„Už švarą ir tvarką gyvenamosiose patalpose atsako patys studentai pagal VGTU bendrabučių vidaus tvarkos taisykles, patvirtintas 2014 m. vasario 12 d. Rektoriaus įsakymu“, – paaiškino VGTU Ryšių su visuomene skyriaus vadovė.

VGTU, pasak jos, nuolat stengiasi gerinti studentų gyvenimo sąlygas, tad periodiškai tikrina bendrabučius administruojančios įmonės darbą, skiria lėšų bendrabučių renovacijai ir patogumui gerinti.

Vykdoma renovacija

Praėjusiais metais įrengtos dviračių saugyklos, talpinančios 50 dviračių, įdiegtas bevielis internetas. Šiuo metu vykdomi bendrabučių Nr. 1, 3, 4 ir 6 renovacijos ir atnaujinimo darbai – t. y. bus apšiltintos ir atnaujintos sienos, apšiltinti stogai, pakeista šildymo sistema, atnaujinti šilumos punktai, pakeisti elektros instaliacijos centriniai kabeliai.

„Taip pat planuojama įrengti poilsio zonas, kuriose stovės futbolo ir teniso stalai, bei tęsti kambarių ir jų baldų atnaujinimą“, – pridūrė A.Vilčiauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius